• EHBO afdeling Uithoorn
  • EHBO afdeling Uithoorn

EHBO-oefening bij Quaker Chemical

UITHOORN EHBO-afdeling UIthoorn heeft onlangs de jaarlijkse een EHBO-oefening gehouden bij Quaker Chemical. Aan de oefening deden EHBO'ers van de vereniging en de BHV'ers van Quaker Chemical mee. De EHBO-afdeling verzorgt altijd het scenario en regelt de figuranten die de slachtoffers spelen via de Lotus-kring.

Met tien slachtoffers die elk hun eigen verwondingen hadden, werd iedereen uitgedaagd om adequaat te handelen. Want wat moet je doen als iemand een open botbreuk aan de onderbeen heeft of een chemische verbranding op zijn hand heeft door giftig poeder? Elke groepje EHBO'ers en BHV'ers kreeg de gelegenheid om alle slachtoffers te zien en te behandelen.

Cursisten van de vereniging liepen op deze avond met de EHBO'ers mee om een indruk te krijgen van letsels die in de praktijk voor kunnen komen. Zo konden ze zien welke eerste hulp er werd toegepast bij iemand die door een val van hoogte mogelijk wervelletsel had opgelopen en hoe een verslikking leidde tot een reanimatie.

Voor belangstellenden die ook willen leren hoe ze moeten reanimeren, is er op 10 en 18 april 2018 weer een cursus BLS/AED. Daarin leren deelnemers in twee avonden de fijne kneepjes van het reanimeren. Voor meer info en aanmelding: ehbo-uithoorn.nl/cursusinformatie/cursus-blsaed/

EHBO KIND Belangstellenden kunnen zich ook aanmelden voor de cursus EHBO Kind. In maart 2018 leren deelnemers in 3 avonden hoe ze moeten handelen als er iets met een kind gebeurt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en de meeste ongelukjes gebeuren in en om het huis.

Voor vragen over het cursusaanbod kan ook contact opgenomen worden met de secretaris van de vereniging: Ria van Geem, via ehbouithoorn@kabelfoon.net.