• Oldiefan via Pixabay

De Groenling houdt 60ste vogeltentoonstelling in De Kwakel

DE KWAKEL Vogelvereniging De Groenling houdt van vrijdag 8 tot en met zondag 10 november de jaarlijkse vogeltentoonstelling in de kantine van KDO, Vuurlijn 51. Dit jaar is de 60e editie.
De tentoonstelling wordt vrijdag om 20.00 uur geopend door de voorzitter. Dan komen ook officiële keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogels (NBvV) naar KDO om de vogels te keuren aan de hand van de bondsrichtlijnen. Het Bondskruis valt dit jaar op de groep Tropen.

Sommige vogels worden gekeurd uitsluitend op kleur en andere vogels op vorm of postuur. Alle vogels moeten in een goede conditie zijn en er goed verzorgd en schoon uitzien. De keurmeesters bepalen ook welke vogel de uiteindelijke kampioen van de tentoonstelling wordt. Daarnaast zijn er per klasse ook nog prijzen te winnen. Belangstellenden zijn in het weekend welkom om de vele vogels te bezichtigen. Entree is gratis en rolstoelvriendelijk. De tentoonstelling is geopend op zaterdag 9 november van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 10 november van 10.00 tot 16.00 uur.

Het hele weekend is er een Tombola met leuke prijzen.
Wie lid wil worden van de vereniging of andere vragen heeft, kan bellen met het secretariaat: 0297-567526.