• AlexP
  • AlexP

Gemeentehuis Uithoorn in de spotlights

UITHOORN Digitaal kunstenaar AlexP, bekend van Fotoboulevard Uithoorn, zal vrijdag 14 februari het gemeentehuis letterlijk in het licht gaan zetten. Op de avond van de Lichtjesloop is er aan de Amstelpleinzijde aan het einde van de loop een interactieve videomapping te zien. Een grote projectie op het gebouw die beïnvloed kan worden met het lichtje van een smartphone.

Op dezelfde avond is vlakbij de ingang van het gemeentehuis ook MAPP te zien, de mobiele videomapping waarmee AlexP de wereld rond reist en eind vorig jaar onder andere nog in Amerika en een aantal landen in Europa te zien was. Op Valentijnsdag voor het eerst ook in Uithoorn te zien en te beleven. "Het is natuurlijk heel erg leuk om op verschillende plekken
op de wereld mensen enthousiast te zien over jouw werk", aldus Alex Prooper. "Omdat we zelf in Uithoorn wonen, is het voor ons nu extra speciaal om ook hier een grote projectie te kunnen laten zien en andere bewoners van Uithoorn daarbij te betrekken. De lichtjesloop is een uitgelezen evenement om hiermee bij aan te sluiten. Bovendien kunnen alle lopers na afloop in MAPP, de andere projectie die we deze avond laten zien, een 'lightart-selfie' maken als herinnering. In het kader van '200 jaar Uithoorn' zullen we dus zowel het gemeentehuis als de bewoners van Uithoorn voor één avond in de spotlights zetten."
De Lichtjesloop en de videomappings zijn gratis te bezoeken, alle informatie is in het facebook event op de pagina van AlexP te vinden: