• Robert Joore
  • Veilingmeester Mathijs van der Knaap

    Marlies Akkermans
  • Robert Joore
  • Robert Joore
  • Robert Joore

Opbrengst Kwakelse veiling ruim 70.000 euro

DE KWAKEL Tijdens de tweede avond van de Kwakelse Veiling, afgelopen zaterdag, waren de verwachtingen hoog gespannen. De eerste avond had al een bedrag van 29.680 euro opgebracht en meestal is de opbrengst van de tweede avond nog hoger. Daarmee kwam ook de grens van 2,5 miljoen euro in 60 jaar Kwakelse Veiling binnen handbereik.

Om te zorgen dat iedereen de stand goed kon volgen was er weer een noviteit op de Kwakelse Veiling. Op de schermen in de zaal was te volgen wat de opbrengst tot dan toe was. De grens van de 2,5 miljoen werd rond 0.45 uur bereikt. Uiteindelijk sloot om 2.34 uur de veiling af met een bedrag 42.147 euro, waardoor de totale opbrengst voor 2019 geëindigd is op 71.767 euro, de op één na hoogste uitslag sinds het begin van de Kwakelse Veiling 60 jaar terug.

Een bijzondere koop was deze avond de 60 dagen rijden in een Mercedes. De koop werd afgesloten op 1.200 euro. Dat was ook het hoogste bod van de avond. De kopers was een koppel pensionado’s. Dus de auto zal wel goed gebruikt worden. Op de bijbehorende premie viel ook nog eens een Driving Experience in Zandvoort.

Op deze avond was ook een Kwakels Monopolyspel in de aanbieding. Het complete Monopolyspel was omgezet naar de Kwakelse situatie. De stations waren veranderd in boerderijen uit De Kwakel. De Drechtdijk en de Boterdijk zaten in het spel, maar ook de winkel van Tinus Duif. Maker Wim Bartels had zich echt uitgeleefd en het spel werd zo’n gewild object dat het ook een tweede keer werd aangeboden. Het zal ongetwijfeld komende jaren uitgroeien tot een blijvertje op de Kwakelse Veiling.

De opbrengst van de Kwakelse Veiling gaat in zijn geheel naar het Kwakels Verenigingsleven. De verdeling zal eind november bekend worden gemaakt op de bedankavond voor de 150 vrijwilligers die ook deze veiling weer mogelijk gemaakt hebben.