• Eigen foto
  • Eigen foto

Plastic Soep winnaar van 67ste optocht Kwakelse Kermis

DE KWAKEL Met een overweldigende hoeveelheid punten, twee keer zoveel als de nummer twee, de Quakelse Polder Express, won kar Plastic Soep dinsdag met overmacht de strijd om de fraaiste kar in de jaarlijkse optocht van de Kwakelse Kermis. Nog helemaal in de feestroes van de afgelopen dagen, en dan nog zo'n mooie overwinning erbij; geen wonder dat de dames en heren uit hun dak gingen. Gay Café eindigde op de derde plaats.

Een stoet van 38 prachtig aangeklede wagens trok dinsdagochtend door De Kwakel tijdens het hoogtepunt van de Kwakelse Kermis: de jaarlijkse optocht die deze keer voor de 67ste keer werd gehouden. Daarbij reden wagens met veelbelovende namen als 'Heel Holland jeukt', 'Kapsalon Scheve Schaar' en 'DKHC Tapasbar' (foto).

AFGEKEKEN Zondag werd ook al een optocht gehouden maar die was voor de jongere generatie. Die hebben het vak al goed van hun ouders afgekeken getuige de prachtig versierde karren. De foto's van de kinderoptocht staan op witteweekbladuithoorn.nl.

Ook burgemeester Pieter Heiligers genoot van de optocht, zo liet hij weten op Twitter (zie hieronder). De burgervader liet zich vorige week bij een van de bouwplaatsen al informeren over het hoe en wat van dit bijzondere lokale fenomeen. Politieke partij Gemeentebelangen Uithoorn-De Kwakel was er ook, en maakte bovenstaande filmpje van de winnaar.