• Groengroep Uithoorn

Excursies door het groen van eigen wijk

UITHOORN De Groengroep Uithoorn houdt na het grote succes van vorig jaar opnieuw drie excursies door Uithoornse wijken. Tijdens een wandeling van ongeveer anderhalf uur vertelt Walter Busse van de Groengroep over de planten en bomen in de wijken.

Uithoorn kent een gevarieerd bomenbestand, gevarieerd wat leeftijd betreft maar ook qua soorten. Walter vertelt over de groeiwijze en waarom ze het goed doen op verschillende plaatsen, of juist niet. Behalve bomen zijn er in de plantsoenen, tussen de tegels op straat en in de randjes langs putten planten te zien waar veel mensen zo aan voorbij lopen. Vaak gaat het om planten die oorspronkelijk helemaal niet uit Nederland afkomstig zijn. Hoe kunnen ze nu dan zomaar tussen de tegels in Uithoorn zitten? Ook dat zal Walter uitleggen tijdens de excursies. De bedoeling is om deelnemers te verrassen door de rijkdom aan plantensoorten in hun directe leefomgeving, de straat of buurt. Ook worden nog plekken in de wijk bekeken met onontdekt groen.
De eerste excursie staat gepland op dinsdag 7 mei en is in de wijk Zijdelwaard. De excursie begint bij kerkgebouw De Burght aan het Potgieterplein. Verzamelen om 19.00 uur. De tweede excursie is in de wijk Legmeer op dinsdag 11 juni. Verzamelen op de parkeerplaats bij supermarkt Deen. Ook deze excursie begint om 19.00 uur. Thamerdal is de laatste wijk die dit jaar wordt doorkruist. Dat gebeurt dinsdag 2 juli. Verzamelen om 19.00 uur bij de winkels van Prinses Christinalaan.
Deelname is gratis, aanmelden hoeft niet. De excursies staan los van elkaar maar het is zeker de moeite waard om aan twee of zelfs drie deel te nemen.