• Pixabay

Excursies langs groen in Uithoornse wijken

UITHOORN De Groengroep organiseert een drietal wandelexcursies langs het groen in Uithoornse woonwijken. Er wordt onder meer stilgestaan bij het gevarieerde bomenbestand en vele soorten planten die tussen de straatstenen en in de aanwezige plantsoenen groeien en waarvan sommige soorten helemaal niet uit Nederland afkomstig zijn. Ook komt aan bod hoe de gemeente dit groen beheert en waarom inwoners het groen best wel positief waarderen.

De eerste excursie vindt op dinsdagavond 8 mei plaats in Thamerdal, een van de oudste wijken van Uithoorn. De wandeling van ongeveer 1,5 uur voert langs verschillende soorten groen. De Groengroep wil deelnemers laten ervaren dat er altijd stukjes verborgen groen in de buurt zijn waar ze nog nooit geweest zijn. Deelnemers moeten om 19.00 uur verzamelen bij Het Oude Spoorhuis. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

De tweede excursie vindt op 12 juni om 19.00 uur plaats in Zijdelwaard (verzamelen bij sporthal De Scheg) en de derde op 10 juli om 19.00 uur in Meerwijk (verzamelen bij het Fort aan de Drecht). De excursies zijn afzonderlijk bij te wonen. ´Leuker is het om ze alle drie te doen, de verschillende aspecten van de drie wijken en de overeenkomsten komen ook aan bod,´ aldus de Groengroep.