Expositie Balans en Verbinding door Odeke Kwantes en Hedy Jagtman

Odeke Kwantes en Hedy Jagtman exposeren van zaterdag 18 november 11.00 uur tot en met zondag 19 november 17.00 uur in de galerie Boven Verwachting aan de Herenweg 298A in Wilnis.

Hedy en Odeke kennen elkaar nu 20 jaar. Onze vriendschap heeft zich in de afgelopen 10 jaar echt ontwikkeld en onze onderlinge verbondenheid heeft zich in die tijd verdiept.

Hedy heeft Odeke 3 jaar geleden enthousiast gemaakt voor beeldhouwen en nu is dat een gedeelde passie. Dat heeft geresulteerd in deze gezamenlijke expositie, waarbij Hedy ook haar passie voor fotografie heeft omgezet in collages.

Odeke Kwantes (de Kwakel)

Ik ben al van kinds af aan bezig met creativiteit, maar in het verleden altijd gestructureerd in de vorm van breien, haken, borduren en tekenen.

Drie jaar geleden ben ik begonnen beeldhouwen en dat is uitgegroeid tot een ware passie. Vanuit de verbinding met de steen een creatie laten ontstaan is het mooiste wat er is!

Het is mijn ambitie om de wereld te laten zien hoe belangrijk het is om ons te verbinden met onze vrouwelijke kracht en zo de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie op deze planeet te herstellen. Dat is wat ik ook in mijn beelden tot uitdrukking breng.

Hedy Jagtman (Mijdrecht)

Tijdens een moeilijke periode in mijn leven maakte ik in 1998 mijn eerste collage van tijdschriften, het werd een passie die nooit meer is gestopt.

Fotograferen is een andere grote passie van mij, veel collages zijn gemaakt van eigen fotomateriaal, o.a. van het Zijdelmeer Uithoorn.

Behalve collages maak ik ook beelden van speksteen. Ik haal uit de steen wat er al in verborgen zit, dit proces gaat vaak onbewust. Ik kan soms vol verwondering en ontroering naar mijn eigen beelden kijken, als ik opeens besef en voel wat er onder mijn handen mag ontstaan. Als men mijn beelden draait, blijkt vaak dat meerdere figuren met elkaar verbonden zijn. Ik herken ook mijzelf in deze beelden: het "verbonden" zijn met anderen als "mensen-mens".