Gemeente brengt eerbetoon aan vrijwilligers

UITHOORN De gemeente Uithoorn zet op woensdag 7 maart tijdens een feestelijke avond Uithoornse vrijwilligers en mensen die zich enorm inzetten voor een ander in het zonnetje. Bedoeling is dat inwoners, (sport)verenigingen en mantelzorg- en vrijwilligersorganisaties voorafgaand aan de avond hun favoriete vrijwilliger voordragen. De inzendingen worden door een jury beoordeeld en daaruit volgen 8 Uithoornse 'Zilveren Schakels'.

In de jury zit onder andere wethouder Ria Zijlstra. ¨Mensen die zich vrijwillig inzetten zijn de zilveren schakels die de samenleving en tal van organisaties draaiende houden. Vrijwilligers zijn van onbetaalbare waarde die vaak achter de schermen werken. Ze verdienen het om ook eens in de spotlight te staan," adus Zijlstra.

De 8 Zilveren Schakels krijgen op 7 maart de waarderingsspeld van Uithoorn uitgereikt. De Zilveren Schakel met de meest uitzonderlijke inzet ontvangt daarbij een cheque van 500 euro. Wethouder Zijlstra reikt de prijzen uit.

Iemand voordragen kan tot donderdag 22 februari 12.00 uur via het e-mailadres communicatie@duoplus.nl. In de amil moeten de naam en contactgegevens van de vrijwilliger vermeld worden, en kort maar krachtig omschreven worden waarom deze vrijwilliger genomineerd moet worden, de leeftijd van de vrijwilliger, haar of zijn vrijwilligerswerkzaamheden en hoe lang hij of zij dit werk al doet.