• Gemeente Uithoorn/Facebook

Gemeente: extra onderzoek bij houten bruggen in Meerwijk

UITHOORN De gemeente Uithoorn laat een gespecialiseerd bedrijf onderzoek doen naar de precieze oorzaken van het instorten van de brug over de Molenvaart eind januari. Daarnaast worden voor de zekerheid alle acht houten bruggen in de omgeving nader onderzocht.

Een strooiwagen was enkele weken geleden maar net over de brug tussen Gouwzee en de Frees heen, toen een deel van de houten oeververbinding in het water stortte. Strooiwagen en bestuurder bleven ongedeerd, maar de brug kon voorlopig niet meer worden gebruikt. 

GEWICHT De gemeente heeft nu bekendgemaakt een gespecialiseerd bedrijf te laten onderzoeken hoe het kon dat de brug instortte. Wat was de oorzaak van het instorten, wat is de kwaliteit van de brug nu en hoeveel gewicht kon de brug dragen? De gemeente wil dit allemaal weten, om te kunnen bepalen wat er nodig is om de oeververbinding weer veilig te maken voor de toekomst. 

Het onderzoek is naar verwachting in maart afgerond. Dan maakt de gemeente een beslissing over hoe de brug hersteld moet worden. De hoop is dat deze eind juni weer in gebruik kan worden genomen, maar dat zou ook later of zelfs eerder kunnen worden. De andere acht houten bruggen in de G- en F-buurt in Meerwijk-Oost worden ook onderzocht op hun huidige staat, uit voorzorg wordt de brug Ganzediep op korte termijn extra verstevigd. 

OMGELEID De ingestorte brug blijft uiteraard voorlopig afgesloten, fietsers en voetgangers worden omgeleid via de brug tussen de Gaastmeer en de Fermoor.