• Robert Joore

Gemeente heeft problemen met verspreiding van afvalkalender

UITHOORN De gemeente Uithoorn ondervindt de nodige problemen met het verspreiden van de afvalkalender van 2019. Die blijkt namelijk niet te zijn afgedrukt in de nieuwe gemeentegids. 

Welk afval moet wanneer aan de weg? Veel inwoners van Uithoorn en De Kwakel zullen zich die vraag wel een stellen als ze even niet meer weten welk soort afval er nu precies opgehaald gaat worden. Om die vraag te beantwoorden, is de afvalkalender een uitkomst. 

GEMEENTEGIDS Maar dan moet de kalender wel beschikbaar zijn. Eerder werd gecommuniceerd dat de lijst met data gepubliceerd zou worden in de nieuwe gemeentegids, maar dat is helaas fout gegaan. 'De afvalkalender is bij het drukken niet meegenomen als extra tabblad', aldus de gemeente, die met de kwestie in haar maag zit. 'We zijn erg teleurgesteld, zeker omdat de afvalkalender nu nog meer vertraging in de bezorging oploopt. Wij beseffen dat er veel vragen zijn over het ophalen van afval en het legen van de minicontainers.'

De uitgever van de gemeentegids is nu extra hard aan het werk om de kalender alsnog met grote spoed te drukken. Bewoners van Uithoorn en De Kwakel kunnen de lijst vanaf 31 januari alsnog in de bus verwachten. Kan of wil jij niet wachten tot de kalender eindelijk in de bus valt? Geen zorgen, hij is hier te downloaden.