• Pixabay

Gemeente Uithoorn aangesloten bij Startpunt Geldzaken

UITHOORN Om bewoners te helpen om hun geldzaken in balans te brengen en te houden is de gemeente Uithoorn sinds kort aangesloten bij Startpunt Geldzaken. Startpunt Geldzaken stelt online geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden.

Het kan onder andere uitkomst bieden voor mensen die meer geld willen overhouden, in financiële problemen zitten, maar ook voor mensen die willen sparen voor bijvoorbeeld de studie van (klein)kinderen.

Bij financiële problemen wordt de weg gewezen om de situatie zo te verbeteren dat het straks wellicht wel mogelijk is om rond te komen. Voor wie meer geld wil overhouden worden er tips gegeven om extra inkomsten te verkrijgen of om op uitgaven te besparen. Wie moeite heeft om alles te betalen voor wat nodig is voor de kinderen wordt geleid naar regelingen waar een beroep op gedaan kan worden.

Er zijn verschillende momenten in het leven die invloed kunnen hebben op de financiële situatie. Denk aan (onverwachte) gebeurtenissen zoals scheiding of baanverlies. De online geldplannen helpen huishoudens stap voor stap en op de door hen gewenste tijd en plaats, om de eigen geldzaken weer in balans te krijgen en te houden.

De gemeente heeft ervoor gekozen om zich aan te sluiten bij Startpunt Geldzaken omdat zij inzet op schuldpreventie. Niet alleen bij volwassenen maar ook bij jongeren. Zo geeft de gemeente alle jongeren in Uithoorn die dit jaar 18 jaar worden het Nibud boekje 'Voor boven de 18' cadeau. Dit boekje staat boordevol informatie en tips over alles wat een 18-jarige moet weten op het gebied van geld.

Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud, Vereniging Eigen Huis, Beleggersvereniging VEB en Stichting Certificering FFP. Zij bundelen hun kennis op de gebieden van Budgetteren en besparen, Huis en hypotheek, Sparen en beleggen en Pensioenen en fiscaliteit.

Het gebruik van geldplannen is anoniem zodat de privacy is verzekerd. Inmiddels zijn meer dan 125 gemeenten aangesloten bij Startpunt Geldzaken.

Voor meer informatie: www.startpuntgeldzaken.nl/uithoorn.