• ANP Foto

Initiatievenfonds draagt bij aan aanschaf van AED

UITHOORN/DE KWAKEL Het Initiatievenfonds Uithoorn en De Kwakel stelt maximaal 500 euro beschikbaar voor buurten die via de actie BuurtAED een Automatische Externe Defibrillator (AED) aan willen schaffen. 

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. Middels de actie BuurtAED kunnen mensen zelf een AED aanschaffen voor hun buurt of omgeving.

GEZOND Het Initiatievenfonds Uithoorn en de Kwakel hecht waarde aan buurtinitiatieven, maar zeker ook aan gezonde en veilige buurten. Om die reden vinden zij het van belang dat er voldoende AED’s aanwezig zijn in Uithoorn en De Kwakel. Om de aanschaf hiervan door de bewoners van buurten gezamenlijk te stimuleren is er een budget gereserveerd voor buurten die nu een inzamelingsactie beginnen om een AED bij elkaar te krijgen via BuurtAED.nl.

Wie een actie begint krijgt al minimaal 1.000 euro korting bij aanschaf van een AED en het Initiatievenfonds is bereid om (maximaal) de laatste 500 euro bij te dragen.

OP TIJD "Op deze manier sluiten wij aan bij de bestaande en lopende actie van de Hartstichting en Philips. Het maximaal beschikbare budget voor deze actie vanuit het Initiatievenfonds is 10.000 euro. Het is dus wel zaak om er op tijd bij te zijn om er zeker van te zijn dat je gebruik kunt maken van deze bijdrage", aldus het fonds.

Wie vragen heeft kan contact opnemen via info@initiatievenfondsuithoorn.nl