• Samen aan de Amtel

Inwoners kunnen meewerken aan ´Grenzeloos wandkleed´

UITHOORN Inwoners kunnen mee werken aan realisatie van een Grenzeloos wandkleed. Het is een project van de stichting Samen aan de Amstel. Door middel van onder meer dit project wil de stichting verschillende culturen in Uithoorn en De Kwakel met elkaar kennis laten maken. 

´Verbinding is het sleutelwoord om met elkaar prettig te leven in Uithoorn en De Kwakel. Mensen uit verschillende culturen, met verschillende achtergronden, met verschillende talenten kunnen met elkaar een samenleving creëren, waar men belangstelling heeft voor elkaar, elkaar de ruimte laat en elkaar ondersteunt als het nodig is. Hoe mooi is het om zo'n kleurrijke, inspirerende samenleving uit te beelden in een wandkleed, waarbij de delen met elkaar worden verbonden,´ aldus Samen aan de Amstel.

Inwoners kunnen op een stuk stof van 30 bij 30 centimeter iets maken dat voor hen symbool staat voor verbinding, vrijheid en contact. Ze kunnen kleuren kiezen, die ze zelf mooi vinden. Allerlei technieken zijn toegestaan: naaien, breien, haken, textielstiften als de ondergrond maar textiel is. Alle blokken worden aan elkaar genaaid tot één groot wandkleed. Zo wordt volgens de stichting letterlijk de verbinding met elkaar verzorgd.

Verschillende inwoners hebben al blokken gemaakt, zoals dames van Pavones, leerlingen van Thamen en de Praktijkschool en iemand van Ons Tweede Thuis. Ook leerlingen van de Vuurvogel gaan ermee aan de slag. Het doel is om het wandkleed zo groot mogelijk te maken. Daarom roept de stichting iedereen op om een blok te maken.

Ria Zijlstra staat zaterdag 2 juni en zondag 3 juni op de kunstroute op het Zijdelveld. Deelnemers kunnen dan hun blok inleveren of ter plekke een blok maken. Er is materiaal aanwezig. Ria Zijlstra naait de blokken tijdens de kunstroute aan elkaar.