• ANP Foto

Jantje Beton Buitenspeeldag in Oranjepark

UITHOORN Het Oranjepark in Uithoorn verandert op woensdagmiddag 13 juni van 14.00 tot 17.00 uur in het Jantje Beton Buitenspeelpark. De organisatie van de activiteiten op de buitenspeeldag is in handen van Buurtbeheer Centrum Uithoorn.

Veel buurtkinderen zijn al gewend om in het Oranjepark te spelen. Maar op woensdagmiddag 13 juni verandert het Oranjepark (het park tegenover de parkeerplaats van de COOP in het centrum) van 14.00 tot 17.00 uur in het Jantje Beton Buitenspeelpark. Er is dan van alles te doen. Er is een groot springkussen en kinderen kunnen meedoen aan een levend tafelvoetbal-spel, limbodansen en touwtrekken. Ook kunnen kinderen zich laten schminken en er is muziek. Verder wordt rond 16.00 uur ´koninklijk bezoek´ verwacht.


De bewonersvereniging Stichting Oranjebuurt heeft na een enthousiasmerend gesprek met de Uithoornse Participatiemakelaar Marius Reijnen (Sociaal Domein) recentelijk "Buurtbeheer Centrum" opgericht. Floor Römer en Sylvia Zethoven, beiden woonachtig in het centrum van Uithoorn, organiseren deze Jantje Beton Buitenspeelmiddag als eerste initiatief vanuit "Buurtbeheer Centrum". Zij zijn verheugd over alle hulp en steun die ze krijgen, ook financieel, van verschillende lokale ondernemers en organisaties. Zonder hen zou deze Jantje Beton Buitenspeelmiddag niet zo'n spektakel worden. Het gaat daarbij om COOP, Bruna Mijnders, Esplanade, VAZ Global, Vocal Company, Verkeersregelaars van AKU, Stichting Promotie Uithoorn & de Kwakel, gemeente Uithoorn en het Initiatievenfonds.

BEGELEIDERS Wie het leuk vindt om een activiteit tijdens deze Jantje Beton Buitenspeelmiddag te begeleiden of wil helpen, kan een mail stuen naar sylvia.zethoven@gmail.com of bel 06-36107303.

Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij onze speciale aandacht. De organisatie wil bereiken dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Voor meer informatie: www.jantjebeton.nl