• Phaedra Kwant.

    Pr

Jazz aan Amstel met Phaedra Kwant

UITHOORN Een nieuwe editie van Jazz aan de Amstel vindt zondag 9 december plaats in restaurant geniet aan de Amstel aan het Amstelplein. Te gast zijn Phaedra Kwant (bas/zang), Brigitte de Boer (piano/zang) en Herbert Jan Kaars Sijpesteijn (saxofoon). Onder leiding van singer/songwriter en presentatrice Shyla Zoet kunnen bezoekers genieten van echte jazz-standards en eigen songs, maar ook pop-, soul-nummers en bewerkingen van bestaande nummers komen voorbij.

Phaedra Kwant timmert als bassiste, zangeres, componiste en tekstdichteres aan de weg. Zij is een veelgevraagd freelance musicus in de pop-, jazz- en theaterwereld. In 2016 werd ze door de lezers van het blad 'De Gitarist' verkozen tot beste Jazz/fusionbassist van de Benelux. Momenteel toert zij rond met de theatervoorstelling 'The Story of George Michael' featering Charly Luske.

Brigitte de Boer onderscheidde zich al tijdens haar opleiding lichte muziek aan het conservatorium door de maner waarop ze haar stem en instrument laat samensmelten. Daarmee wist zij al jong haar positie in de muziekwereld af te dwingen. Brigitte de Boer speelt het liefst American songbook jazz- standards en Braziliaanse nummers en pop.

Gastvrouw en presentatrice is traditoegetrouw zangeres Shyla Zoet. Ook tijdens dit zevende seizoen van Jazz aan de Amstel nodigt zij elke tweede en vierde zondag van de maand verschillende artiesten uit binnen- en buitenland uit, om met haar te musiceren. Op 9 december bestaat de band uit Brigitte de Boer (piano/zang), Phaedra Kwant (bas/zang), Olaf Keus (drums), Herbert Jan Kaars Sijpesteijn (sax)) en Shyla Zoet (zang/presentatie). Jazz aan de Amstel vindt tussen 15.30 en 17.30 uur plaats in Sjiek aan de Amstel aan Marktplein 11 in Uithoorn. Entree 4 euro.