• Trompettist Loet van der Lee

    Foppe Kooistra

Jazz aan de Amstel opent het zevende seizoen

UITHOORN Zangeres Lucette Snellenburg en trompettist Loet van der Lee zijn zondag 11 november tussen 15.30 en 17.30 uur speciaal te gast bij de eerste editie van Jazz aan de Amstel in het zevende seizoen. Het wordt een muzikale middag met een bijzondere mix van jazz, soul en popmuziek. Onder leiding van singer/songwriter en presentatrice Shyla Zoet kan het publiek genieten van echte Jazz-standards, eigen songs en bewerkingen van bestaande pop= en soulnummers.

Lucette Snellenburg is een veelzijdige zangeres met een soulvolle stem. Ze toerde als soliste onder meer met het Metropole orkest, de WDR Bigband en het Glenn Miller Orkest en maakte deel uit van de vocalgroup Sisters  In 2014 deed ze mee met het televisieprogramma The Voice of Holland.

Loet van der Lee is trompettist, bandleider, componist en organisator. Hij studeerde in 1993 af aan het Conservatorium in Hilversum. Na zijn studie heeft hij zich snel ontwikkeld tot een veelzijdig musicus en hij raakte geïnteresseerd in verschillende muziekstijlen waaronder jazz, salsa, pop, bigband, blues en funk. Loet van der Lee is leider van zijn eigen bands (Holland Bigband, Loet van der Lee Quartet, Descarga Amsterdam) en geeft al ruim 8 jaren leiding aan de Fellows Bigband. 

Gastvrouw en presentatrice van Jazz aan  Amstel is traditiegetrouw zangeres Shyla Zoet. Ondr iegen naam bracht ze het album ‘Come Listen to me’ uit en onder de naam Sweet & Co, de EP ‘Listen 2 me’. Aan de EP werkte onder andere Amerikaanse toetsenist David Garfield en saxofonist Eric Marienthal mee. Zij schreef en produceerde dit album samen met Joos van Leeuwen. Van Leeuwen zal ook dit seizoen van Jazz aan de Amstel weer een aantal keren te beluisteren zijn op de piano. Shyla Zoet nodigt elke tweede en vierde zondag van de maand verschillende artiesten uit binnen- en buitenland uit, om met haar te musiceren. Op 11 november bestaat de band uit Joos van Leeuwen (piano), Mark Dekkers (bas), Olaf Keus (drums), Loet van der Lee (trompet), Lucette Snellenburg (zang) en Shyla Zoet (zang/presentatie).

Jazz aan de Amstel vindt plaats in Sjiek aan de Amstel, Marktplein 11 in Uithoorn. Entree 4 euro.