• Pixabay

Jeugdfonds maakt sport en cultuur toegankelijk

UITHOORN Ouders die niet genoeg financiële middelen hebben om hun kind te laten deelnemen aan sport en cultuur kunnen in Uithoorn een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. In september begint bij veel (sport)verenigingen een nieuw seizoen. Omdat de gemeente Uithoorn het belangrijk vindt dat alle kinderen lid kunnen worden van een vereniging is zij aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen. Voor sport geldt een maximaal bedrag van 225 euro per jaar per kind en eenmalig zwemlessen voor het behalen van het A en B diploma tot een maximaal bedrag van 800 euro per kind. Voor culturele activiteiten is de bijdrage 450 euro per kind.

Het Jeugdsportfonds is gericht op kinderen van 4 tot 18 jaar die staan ingeschreven in de gemeente Uithoorn. Het fonds keert uit wanneer het gezamenlijk inkomen van de ouder(s) of verzorger(s) maximaal 125 procent bedraagt van het sociaal minimuminkomen.

Aanvragen kunnen worden gedaan door een intermediair. Bijvoorbeeld door een medewerker van Videt, een leerkracht, een ouder en kindadviseur, een huisarts, het Sociaal Loket van de gemeente of schuldhulpverlener. Jongerencoach Nasséra Achahboun van Videt vertelt: ,,Wij zijn erg blij dat het Jeugdfonds bestaat en dat de gemeente Uithoorn is aangesloten. Ik heb onlangs nog twee broertjes ingeschreven voor kickboksen. Hun moeder vertelde mij dat ze nu beiden meer zelfvertrouwen hebben door het sporten. Ook lossen ze ruzies onderling nu op met woorden. Dat hebben ze geleerd bij de vereniging. Ouders kunnen mij of mijn collega Nick Braakman mailen. Wij maken dan een afspraak om de kinderen in te schrijven bij het fonds.” De jongerencoaches zijn te bereiken op nasserra@videt-uithoorn.nl of nick@videt-uithoorn.nl.

¨Alle kinderen moeten kunnen sporten of deel kunnen nemen aan culturele activiteiten,¨ stelt wethouder Ria Zijlstra (Sociaal domein & Maatschappelijke ondersteuning) ¨Kinderen ontwikkelen zich beter door te sporten of creatief bezig te zijn. Ook vermindert het de kans op sociale uitsluiting. Na de zomervakantie start een nieuw  (sport) seizoen. We hopen dat veel kinderen een vereniging vinden waar ze veel plezier aan beleven.”

Voor meer informatie: http://www.jeugdfondssportencultuur.nl