• ANP Foto

KerkCafé in teken van ´Uithoorn van gas los?´

UITHOORN Uithoornaar Peter Hak, deskundig in alle vormen van verwarming, en wethouder Hans Bouma gaan op vrijdag 16 november in het KerkCafé in gesprek over de plannen en mogelijkheden van de zogenaamde ´energietransitie´. Centraal staat de vraag: hoever is Uithoorn eigenlijk met betrekking tot deze plannen? Het KerkCafé met het thema ´Van gas los´ vindt vanaf 19.45 uur plaats in De Schuts aan De Merodelaan 1 en de toegang is gratis.

Het klimaatakkoord van Parijs vraagt om steeds minder CO2 uit te stoten en over te stappen op duurzame energiebronnen zoals zon, wind, grond- en restwarmte. De regering wil dat er vanaf 2021 geen conventionele HR centrale verwarmingsketels meer geplaatst worden. De energietransitie waarin een aantal ´fanatiekelingen´ het voortouw namen, zal binnenkort voor iedereen realiteit worden.

Peter Hak en wethouder Hans Bouima gaan in het KerkCafé in op uiteenlopende vragen als: wat moet u doen als uw cv-ketel aan vervanging toe is, moet u nog snel een ´ouderwetse´ ketel aanschaffen? Hoelang krijgt uw wijk nog gas? Komt er een warmtenet voor uw wijk? Moeten we samen met onze omringende buren zélf op zoek naar een warmtepomp die de warmte uit de bodem haalt? Of is ons huis daar helemaal niet geschikt voor? En wat is een hybride CV installatie? Of is het handig om over te stappen op infraroodverwarming?

Peter Hak geeft informatie over wat er allemaal kan, welke techniek voor welke soort (bouwjaar) huis het verstandigst is en wat de kosten zijn. Wethouder Bouma geeft aan welke plannen de gemeente heeft om de energietransitie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Uiteraard kunnen ook bezoekers van het KerkCafé ook de eigen ervaringen en oplossingen met elkaar te delen.

Het KerkCafé met het thema ´Van gas los´ vindt vrijdagavond 16 november vanaf 19.45 uur plaats in de Schutse, De Merodelaan 1. Koffie en thee staan klaar en de toegang is gratis.