• SPUK
  • SPUK

Kerstboom Wens-actie in het Oude Dorp

UITHOORN De winkeliers en horeca in Het Oude Dorp, verenigd in winkeliersvereniging ´Uit in Uithoorn aan de Amstel´, houden voor het eerst een Kerstboom Wens-actie waaraan alle bewoners van Uithoorn en De Kwakel kunnen meedoen. Ze zetten daarmee het initiatief van stichting Promotie Uithoorn & De Kwakel (SPUK) om een grote persboom op het Marktplein te plaatsen extra luister bij. Vorig jaar blies de stichting een oude traditie nieuw leven in door een grote verlichte kerstboom op het plein te plaatsen. Dit werd mede mogelijk doordat de gemeente bij restauratie van de waterlijn 6 jaar geleden op het Marktplein een speciale kerstboomput heeft aangelegd.

Ook dít jaar staat de grote kerstboom er weer. Op vrijdag 7 december om 18.00 uur wordt de aftrap voor de Kerstboom Wens-actie gegeven. Jos Holla, voorzitter van de winkeliersvereniging Het Oude Dorp, steekt dan de kerstverlichting aan. Wie ook zijn of haar wens in vervulling wil laten gaan en is vrijdag 7 december om 18.00 uur welkom bij de grootste kerstboom van Uithoorn. De ingevulde wenskaarten worden in de kerstboom gehangen en zijn voor iedereen te bewonderen.

De wenskaarten zijn tot Kerstmis verkrijgbaar bij de aangesloten winkeliers en horecagelegenheden, herkenbaar aan de poster van de Kerstboom Wens-actie. Zaterdag 29 december worden om 15.00 uur de drie winnaars van de Kerstboom Wens-actie bekendgemaakt bij Restaurant Geniet aan de Amstel aan Marktplein 2. Ook dán staat er wat lekkers voor iedereen klaar.