• De oversteek met het pontje is ook onderdeel van de route.

    Eigen foto

Keuze uit drie afstanden in Kwakelse Dijkentocht

DE KWAKEL Ook dit jaar geven Theetuin- Bamboelabyrint Het Nirwana en Poldersport De Kwakel wandelliefhebbers op tweede paasdag 22 april de gelegenheid om de omgeving van De Kwakel te zien vanuit een heel ander perspectief.

De wandelaars kunnen kiezen uit drie afstanden, die voor een groot deel over de dijken van De Kwakel voert: deels verhard maar voor een flink deel onverhard, grasland. De dijken zijn particulier eigendom en derhalve niet vrij toegankelijk, alleen voor deze speciale gelegenheid maken de eigenaren een uitzondering. Er zit dit keer een verrassend punt in het parcours, een wonderlijke plek waar de meeste wandelaars waarschijnlijk nog nooit geweest zijn.

POLDERSPORT Daarnaast gaat de wandeling door het weiland langs de sportieve onderdelen van Poldersport en er is er zelfs een onderdeel dat mag worden uitgeprobeerd. Ook voert de tocht weer door Theetuin Het Nirwana, waar te zien is hoe de tuin en het Bamboelabyrint aan het groeien zijn. Speciaal voor deze gelegenheid is het doolhof van bamboe geopend. Het Bamboelabyrint blijft verder nog tot juli 2020 gesloten. Maar de theetuin opent al deze zomer, op vrijdag 12 juli, aan het begin van de zomervakantie.

Ook burgemeester Heiliegers staat op de startlijst. Hij gaat graag met een groepje wandelaars op stap. "Dan leer ik niet alleen een deel van het landschap van de gemeente kennen, maar ook een deel van de inwoners", aldus de kersverse burgervader. Wie met hem mee wil wandelen dient op tijd te zijn.

SCHAPEN Start en finish is bij boerderij Leeuwarden, Poldersport, Boterdijk 91, De Kwakel. Na afloop is daar gelegenheid om deze Kwakelse Dijkentocht na te beschouwen. Honden zijn niet welkom vanwege de schapen en lammeren op de dijken. Starten kan tussen 9.00 en 11.00 uur, afstanden 13, 17 en 21 km. Inschrijving 5 euro. Dat is inclusief twee consumptiebonnen in te wisselen bij de versnaperingpost, in de Theetuin en bij Poldersport. Inschrijven kan via ruud@theetuinnirwana.nl.