• Robert Joore

Koningsdag vol activiteiten

UITHOORN In De Kwakel vinden vrijdag ter gelegenheid van Koningsdag diverse activiteiten voor jong en oud plaats. In Uithoorn worden op verschillende plekken vrijmarkten gehouden, zoals in het dorpshart.

Om 9.30 uur gaat het programma in De Kwakel van start. Kleuters kunnen thuis of bij het Dorpshuis hun fiets, step of skelter versieren. Om 10.00 uur rijden ze op hun versierde vervoersmiddel een rondje door het dorp, met muziekvereniging Tavenu voorop.

De officiële opening van Koningsdag in De Kwakel vindt om 10.45 uur plaats, verricht door waarnemend burgemeester Pieter Heiliegers. Een kwartiertje later begint het kleuterprogramma in het Dorpshuis. Naast het kroontje knutselen en chips-ketting rijgen, zijn er diverse prinsen- en prinsessenspelletjes.

Om 11.00 uur beginnen de kinderspelen en zeskamp. De kinderspelen zijn voor kinderen van groep 3 tot en met 5. Er is onder meer een stormbaan van 10 meter lang. De zeskamp is nieuw en bedoeld voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van de middelbare school. In teams van 4 personen worden zes spellen gedaan. Ook hier ontbreekt de stormbaan niet. Opgeven voor de zeskamp kan via Info@polderfeest.nl. Daarbij moeten de namen van de teamleden en de klas worden vermeld. Aanmelden kan ook ter plekke op de dag zelf.

Naast de spelletjes is er 's middags van 13.00 tot 15.00 uur ook een vrijmarkt voor kinderen, waarvoor deelnemers zich vooraf moesten inschrijven. Springkussens zorgen voor extra vertier. Verder kunnen kinderen vanaf 14.00 uur kennismaken met de scouting. Voor kinderen van 10 tot en met 16 jaar is er een panna-toernooi.

Ook voor andere doelgroepen is er genoeg te beleven. Ouderen kunnen zich vanaf 12.12 uur inschrijven voor het klaverjastoernooi in het Dorpshuis. Het toernooi begint om 12.45 uur. Deelname kost 3,50 euro. Verder wordt een verrassingsspel georganiseerd, waarbij het draait om behendigheid en stalen zenuwen. Inschrijven vanaf 15.30 uur; het spel begint om 16.00 uur. Het geheel wordt muzikaal omlijst door DJ Dennis. Daarnaast treedt vanaf 15.30 uur Big Hairy MF op. De band speelt covers van onder andere David Bowie en The Rolling Stones.