• Eigen foto

Kunstestafette in januari over beeldhouwen

UITHOORN Het stokje voor de kunstestafette wordt volgende week doorgegeven aan beeldhouwster Ella de Nijs. Van woensdag 8 tot en met vrijdag 31 januari is de expositie te zien in het gemeentehuis aan de Laan van Meerwijk 16.

In het Fort aan de Drecht wordt de cursus beeldhouwen gegeven door beeldend kunstenaar Ella de Nijs. In deze cursus wordt er gewerkt met diverse steensoorten en hout. De beelden zijn een selectie van een aantal cursisten van de beelhouwgroep. De expositie is ingericht met de aandacht op het Pelgrimspad (LAW 7) dat via Uithoorn loopt. Het Pelgrimspad loopt van Amsterdam naar Maastricht.

De route doet Uithoorn aan via de Vuurlinie (stelling van Amsterdam) het fort bij De Kwakel en langs de smalle vaart naar Vrouwenakker en vervolgt zo zijn weg langs het Amstel-Drechtkanaal. Het pad kan gezien worden als een Jakobsroute, die uiteindelijk naar Santiago de Compostela kan voeren. De route die door Uithoorn loopt, is ook in korte wandelingen te lopen en laat de mooiste stukjes natuur beleven die Uithoorn rijk is. De expositie van de beeldhouwgroep is ingericht rond dit thema.