• Eigen foto

Lezing over textielcollectie van Rijksmuseum

UITHOORN De textielcollectie van het Rijksmuseum staat dinsdag 19 november centraal. Dan organiseert de Bibliotheek Amstelland in samenwerking met Modehuis Blok een lezing over deze collectie. Te gast zijn drie experts op dit gebied.
De eerste expert is Suzan Meijer, hoofd van het restauratieatelier textiel in het Rijksmuseum. Zij vertelt over de collectie van het museum met nadruk op de mode van de jaren '30 van de vorige eeuw. Deze bijzondere collectie is voor het grootste deel geschonken door mevrouw G.A. Brusse-Urtebise (1903-1997). De tweede expert, kunsthistorica Birthe Weijkamp, zal vertellen over deze dame en haar bijzondere garderobe.
Vervolgens zal de derde expert Mila Ernst, projectleider bij modeplatform Modemuze, het verhaal van Suzan Meijer over het modebeeld van de jaren '30 verbinden met de rijke historie van het familiebedrijf Modehuis Blok. Zij interviewt de eigenaren van de winkel.
Voor het begin van de lezing en in de pauze kunnen in de winkel de schilderijen van Matthijs Röling bekeken worden. De lezing begint om 20.15 uur in Modehuis Blok, Amstelplein 19 in Uithoorn. Toegangsprijs: 5 euro voor
leden van de bibliotheek en 10 euro voor niet-leden. Kaarten zijn verkrijgbaar in de winkel van Modehuis Blok, in de bibliotheek en via de website van de Bibliotheek: debibliotheekamstelland.nl