• ANP Foto

Kwakelse kermis barst weer los

DE KWAKEL De Kwakel staat van 1 tot en met 5 september in het teken van de jaarlijkse Kwakelse Kermis. Naast de kermis met diverse attracties op het feestterrein aan de Rozenlaan vinden ook in de feesttent allerlei activiteiten plaats. Hoogtepunten zijn onder meer ´Trek ´m erin´ op maandag 3 september en de Kwakelse Kermisoptocht op dinsdag 5 september.

Rond de kermis vinden diverse attracties plaats. Zaterdag is er om 15.0 uur een ´Groet en Ontmoet´ met de figuren uit de animatieserie ´Super Wings´ en om dinsdag staat een ´Meet & Greet´ met Buurman & Buurman op het programma. Maandagavond is er om 21.30 uur viuurwerk (onder voorbehoud).

FEESTTENT De festiviteiten in de feesttent op het feestterrein beginnen zaterdag 1 september om 19.30 uur met de loting voor de kermisoptocht. De Bolle Jan Show zorgt voor muzikale omlijsting van de avond.

Op zondag 2 september begint om 13.30 uur de 117de Kinderoptocht bij het Dorpshuis. De inschrijving vindt vanaf 12.30 uur van start. De steelband van Tavenu zorgt voor begeleiding van de kinderoptocht. De prijsuitreiking vindt plaats in de feesttent. Van 19.00 tot 20.00 uur vindt de Kermisborrel plaats in de tent en de avond wordt afgesloten door Plork en de Aannemers.

TREK 'M ERIN Op maandag worden de spieren weer getest met het ludieke evenement ´Trek ´m erin´ . Ook dit jaar is het feestterrein bij de tent het decor waar het evenement gaat plaatsvinden. ´s Avonds vindt in de tent het Kwakelse Boerenfeest plaats met de speciale jubileumshow van de twee entertainers Dik en Gezellig met onder meer het Leidse trio Barry Badpak

KERMISOPTOCHT Op dinsdag 5 september wordt het Kemisweekend afgesloten met de jaarlijkse kemisoptocht. het ludieke hoogtepunt van de festiviteiten. De optocht vertrekt om 9.15 uur vanaf de Ringdijk. De route gaat verder via de Vuurlijn en de Watsonweg (10.00 uur), het centrum van De Kwakel (11.00 uur), De Kuil (11.30 uur) en weer het centrum in De Kwakel (13.00 uur) naar de Drechtdijk. Einde optocht om 15.00 uur.

De prijsuitreiking van de 66ste Kermisoptocht vindt om 17.00 uur plaats in de feesttent.