• Het portret dat Amanda Poortvliet maakte van Annechien Steenhuizen.

    Facebook/Amanda Poortvliet Paintings

Kwakelse kunstenares doet mee aan wedstrijd 'Project Rembrandt'

DE KWAKEL Met een beetje geluk staat er binnenkort een Kwakelse kunstenares in de jury tijdens de finale van het tv-programma ' Project Rembrandt'. Amanda Poortvliet doet namelijk mee aan de publieksopdracht en heeft stemmen nodig.

2019 is het Nationale Rembrandt-jaar en in dat kader wordt momenteel het tv-programma 'Project Rembrandt' uitgezonden. In acht afleveringen wordt gezocht naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland.

PUBLIEKSCOMPETITIE In aanvulling op het programma is er ook een publiekscompetitie. Deelnemers krijgen als opdracht een portret van presentatrice Annechien Steenhuizen te schilderen in de stijl van meesterschilder Rembrandt van Rijn. Kwakelaar en kunstenares Amanda Poortvliet heeft een portret geschilderd en dingt mee naar de winst. 

En het mooie is: heel De Kwakel kan haar helpen. Stemmen kan door hier zoveel mogelijk sterren te geven. De stemronde loopt tot 20 maart, de makers van de tien beste portretten mogen plaatsnemen in de jury tijdens de finale van het programma. Meer informatie over 'Project Rembrandt' vind je hier. Meer werk van Poortvliet zelf is hier te vinden.