• Eigen foto

Leerlingen 't Startnest gaan op bezoek bij ambulancedienst

UITHOORN Leerlingen van basisschool 't Startnest konden ook dit schooljaar deelnemen aan het project 'Kennismaken met EHBO'. Dit is een van de keuzeworkshops die de basisschool op vrijdagmiddagen aanbiedt aan leerlingen van de groepen zeven en acht.

De acht deelnemers brachten als afsluiting van de serie lessen jeugd-EHBO 15 april een bezoek aan de ambulancedienst van regio Amsterdam-Amstelland. In de garage aan de Spinnerij te Amstelveen, waar vijf ambulances staan, kregen ze van verpleegkundige Michiel van Hoek uitleg over de inventaris van een ambulance en over het functioneren van de dienst.

MONITOR Proefondervindelijk konden ze in de ambulance zelf op de monitor bekijken hoe het stond met hun bloeddruk, hartslag en het zuurstofgehalte in het bloed. En welke hulpmiddelen de chauffeur voorin tot zijn beschikking heeft om veilig en zonder omwegen op de juiste plek te arriveren.

De leerlingen kregen van hun EHBO-docent Bob Berkemeier ieder een eigen verbandtasje mee naar huis. Er zit materiaal in dat plaatselijke apotheken ook gratis als oefenmateriaal beschikbaar hadden gesteld. Wel was er ook informatie voor hun ouders bij, met de aanbeveling bij de afdeling Uithoorn van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO ook zelf een EHBO- of Reanimatiecursus te volgen. Immers, het zou raar zijn als ouders in paniek met twee linkerhanden staan terwijl zoon of dochter de EHBO- en reanimatielessen van hun jeugdcursus kordaat in de praktijk brengt.