• Leo Hoogervorst wordt in de bloemetjes gezet.

    Eigen foto

Leo Hoogervorst 70 jaar lid van K&G

DE KWAKEL Na de jaarvergadering van damclub Kunst & Genoegen werd Leo Hoogervorst in de bloemetjes gezet en werd er stil gestaan bij zijn 70-jarig jubileum. Als 13-jarige kwam Leo vanaf de Vrouwenakker om te dammen in De Kwakel, nu zeventig jaar later maakt hij nog elke maandagavond dit zelfde ritje.

Hoogervorst heeft altijd voor de vrolijke noot gezorgd op de damavond zodat het niet altijd stil bleef bij zijn denkspelletje. Daarnaast is hij vele jaren secretaris en voorzitter van de club geweest en werd kampioen van K&G met zijn gevreesde spinnenrag-systeem. In de bondswedstrijden werd hij ook erg gevreesd omdat hij er dan nog eens extra voor ging zitten om een goed resultaat voor zijn team te behalen. Hoogervorst werd op de afsluitende avond vriendelijk bedankt en nog vele jaren in goede gezondheid bij zijn clubje toegewenst.

PRIJZEN René de Jong reikte vervolgens de prijzen uit. De hoofdprijzen waren voor Wim Könst die voor het eerst in zijn 51-jarige damcarrière kampioen is van zijn club. Daarnaast veroverde hij de Th Voorn-prijs, voor de dammer die in de bondswedstrijden de meeste punten behaalde. Daarna werd het seizoen gezellig afgesloten, penningmeester Jos Harte trad op als Benny Bingo met voor iedereen prijs. Deze laatste maandag van het seizoen werd afgesloten met sneldammen. Dit werd een prooi voor Adrie Voorn, die net iets sneller was dan René de Jong.