• Een deel van de uitvoerende zangers en zangeressen.

    Eigen foto

Line-up voor AmstelProms bekend

UITHOORN Op het evenemententerrein aan de Randhoornweg wordt zaterdag 22 juni het AmstelProms concert gehouden. Het concert wordt uitgevoerd door een groot orkest bestaande uit zeventig muzikanten en een koor van meer dan tachtig zangers en zangeressen. Ze brengen een mix van pop en klassieke muziek voor het publiek ten gehore.

De muziek die wordt gespeeld zal een feest der herkenning zijn voor het publiek. Menig klassiek werk, gespeeld door het orkest, zal aanzetten tot meedeinen. De popnummers worden gezongen door lokale zangers en zangeressen.
De afgelopen weken zijn audities gehouden onder geïnteresseerde zangers en zangeressen om te kijken welke stemmen het beste passen bij de gespeelde nummers en ook dit jaar is weer een selectie gemaakt van optredende artiesten. De repetities voor de zangers en zangeressen zijn de komende twee weken. Dan wordt het voor de uitvoerende artiesten de eerste keer dat ze samen met het grote orkest en het voltallige koor hun nummers kunnen oefenen. Ieder jaar weer is dat een fantastisch moment waar alles samenkomt. Pas dan ervaren de zangers en zangeressen de kracht van mee mogen zingen met zo'n enthousiaste groep uitvoerende muzikanten en koorleden.

LINE-UP Op 22 juni kan vanaf 18.00 uur op het evenemententerrein worden genoten van een hapje en een drankje en zal zangeres Juuzz enkele sets ten gehore brengen tijdens het eten. Om 20.30 uur begint het concert en mogen de geselecteerde zangers en zangeressen eindelijk hun optreden verzorgen.

De volgende AmstelProms artiesten treden op tijdens het concert: Mirelle Verheijen: 'I Will Follow Him' (samen met Anouk Backer en Marjolein Bravenboer) en 'Sound of Music'; Zaraï Valk: Het Duurt te Lang; Kamiel Kluft: Blues Brothers Revue; Lianda van der Schilden: Like a Prayer; Nick van der Jagt: Sway; Judith Beuse: Frank Sinatra medley; Simon Prins: Arcade; Edo Botterman: Leef!

TE GROOT Omdat het evenement te groot werd om plaats te vinden op de Wilhelminakade is uitgeweken naar het evenemententerrein aan de Randhoornweg. De organisatie had liever dat het concert weer aan de Amstel zou worden uitgevoerd, maar met de krappe ruimte waren er veel bezoekers die klaagden over het feit dat ze te lang moesten staan, te weinig ruimte hadden, of het concert niet goed konden zien. Om iedereen optimaal van het concert te kunnen laten genieten is besloten een ware concertzaal op te bouwen op het evenemententerrein.

Waar vorig jaar nog een tribune werd gebouwd achter de staanplaatsen, is nu gekozen voor een opzet waarbij de zitplaatsen dicht bij het podium komen en de staanplaatsen daarachter. Zo kan iedereen het goed zien en horen en kan er vanaf de zitplaatsen nog meer worden genoten van het concert. Zitplaatskaarten à 19,50 euro zijn te koop via www.amstelproms.nl. Op de dag van het concert kosten ze 25 euro.

Het concert begint om 20.30 uur, maar vanaf 18.00 uur kan er al genoten worden van live muziek, eten en drinken.