• Marina van der Linden

Logo feestjaar 'gemeente Uithoorn 200 jaar' onthuld

UITHOORN De gemeente Uithoorn is volop bezig met het organiseren van activiteiten in het kader van het feestjaar 'gemeente Uithoorn 200 jaar'. Vandaag werd het jubileumlogo onthuld dat bij het feestjaar zal worden gebruikt. 

Op 1 oktober 1819 werden De Kwakel en Uithoorn bij de provincie Holland (de latere provincie Noord-Holland) gevoegd. Op 10 februari 1820 werden vervolgens de gemeente Thamen en Uithoorn samengevoegd tot de gemeente die wij nu kennen. De dorpen De Kwakel, Thamen en Uithoorn zijn vanaf 10 februari 1820 één gemeente en dat wordt gevierd. 1 oktober 2019 is het startpunt van het feestjaar 'gemeente Uithoorn 200 jaar'.

EXTRA AANDACHT "Een jaar lang willen we extra aandacht besteden aan onze inwoners van de gemeente Uithoorn. Extra evenementen naast de reguliere evenementen, sport-, kunst en cultuuractiviteiten kunnen worden georganiseerd door organisaties en inwoners", aldus burgemeester Pieter Heiliegers.

Inmiddels zijn er vanuit de gemeente, organisaties en inwoners al de nodige voorbereidingen gestart voor het feestjaar. Dat loopt officieel van 1 oktober 2019 tot en met 30 september 2020. Het officiële, ceremoniële hoogtepunt is de datum 10 februari 2020, maar in de maanden daarvoor en daarna, tot het afsluitende evenement, wil de gemeente zoveel mogelijk activiteiten van organisaties en inwoners ondersteunen. Ook zal de gemeente zelf een aantal activiteiten organiseren. Dit alles onder de vlag gemeente Uithoorn 200 jaar.

SPECIAAL LOGO Martin van Wiltenburg van het bureau Lekker Communicatie heeft een speciaal logo voor gemeente Uithoorn 200 jaar ontworpen. Het logo heeft hij aan de gemeente Uithoorn geschonken. Vandaag werd het logo onthuld. Bekijk hieronder een filmpje van dat moment. 

Wie nog ideeën heeft voor feestelijke activiteiten, of iets wil organiseren onder de vlag van gemeente Uithoorn 200 jaar, kan zich hier aanmelden of mailen naar 200jaar@uithoorn.nl.