• Abram, Dick, Ria en Peter proosten op de opening.

    Conny Vos

Lunchroom De Waterlinie officieel geopend

UITHOORN Met het zetten van een geurig kopje cappuccino werd afgelopen maandag lunchroom De Waterlinie officieel geopend door wethouder Ria Zijlstra. Dit gebeurde onder toeziend oog van de trotse uitbater Peter van Reenen en een grote groep belangstellenden die was gekomen om het heugelijke feit mee te vieren.

Bij binnenkomst kreeg iedereen een glaasje bubbels om na de officiële verrichting met elkaar te proosten op de opening. Ook waren er lekkernijen gebakken door jongeren van De Morgenster als voorproefje. De ruimte in het gezondheidscentrum is na anderhalf jaar leegstand helemaal opgeknapt tot een kleurrijke plek met gezellige hoekjes, bordjes aan de muur en een open keukentje, waar mensen terecht kunnen voor een kopje koffie of een kleine lunch.

NIEUWE INVULLING De huisartsen wilden graag een nieuwe invulling voor het leegstaande pand en hadden voor ogen dat het op een sociaal maatschappelijk verantwoorde manier zou gebeuren, vertelt huisarts Abram Rutgers in zijn speech. Daarom richtte hij in januari met de heren Bots en Holla de Stichting Vrienden van de Waterlinie op.

De lunchroom werd financieel mede mogelijk gemaakt door een samenwerking van deze stichting, de Rabobank en de Stichting Leefomgeving Schiphol. Dit werd nog bevestigd met de uitreiking van een cheque ter waarde van 7500 euro. Peter van Reenen gaat de dagelijkse leiding op zich nemen. Hij heeft al ervaring opgedaan bij Geniet aan de Amstel.

INGEWERKT Hij werkt met vrijwilligers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en jongeren van Ons Tweede Thuis. Dick en Ria worden al ingewerkt en hebben er zin in. Voormalig visboer Dick voelt zich al helemaal thuis achter de bar. Ria stopte in januari met haar werk in de zorg. Ze hoopt dat de lunchroom een soort wijkfunctie krijgt waar mensen lekker een bakkie komen doen. De lunchroom kan ook gebruikt worden voor andere activiteiten die binnen de doelstelling passen. Zo zal het financieel café er gaan plaatsvinden.

Conny Vos