• Klaas Driebergen.

    Eigen foto

Maarten Toonder-kenner te gast in bibliotheek in Boekenweek

UITHOORN Maarten Toonderkenner Klaas Driebergen is op zaterdagmiddag 17 maart van 16.00 tot 17.00 uur te gast in Uithoorn. Hij houdt op uitnodiging van de bibliotheek in het kader van de Boekenweek een lezing met de titel ´Heer Bommel en de natuur´. Daarmee wordt ingehaakt op het thema ´natuur´ dat dit jaar voor de Boekenweek gekozen is.

Maarten Toonder kreeg bekendheid als schrijver en tekenaar van Olivier B. Bommel en Tom Poes. Toonder-kenner Klaas Driebergen zal verhalen vertellen en beeldmateriaal tonen over de invloed van het Ierse landschap op het werk van deze veelzijdige kunstenaar. De lezing vindt plaats n restaurant Geniet aan de Amstel (schuin tegenover de bibliotheek). De toegang bedraagt 5 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden.

Het thema van de komende 83ste Boekenweek is natuur. Griet Op de Beeck schreef het Boekenweekgeschenk ´Gezien de feiten´ en Jan Terlouw brengt met zijn Boekenweekessay ´Natuurlijk´ een ode aan de natuur. Rondom de Boekenweek is er altijd veel te beleven in boekwinkels, musea, theaters en natuurlijk bij de Bibliotheek Amstelland. Iedereen die van verhalen houdt, is van 10 tot en met 18 maart van welkom om dit literaire hoogtepunt te vieren. Vanaf zaterdag 10 maart ligt er voor de eerste bezoekers een literaire landkaart en een speciale linnen Boekenweek-tas klaar.