• Pixabay

Agenten vangen hoogzwangere vrouw met weeën op in de cel

AALSMEER/UITHOORN De politie Aalsmeer Uithoorn vangt niet alleen boeven, maar helpt iedereen die hulp nodig heeft. Vorige week liep een hoogzwangere vrouw met weeën het politiebureau binnen, waarop een agent haar meteen te hulp schoot. Hij bood haar een comfortabele plek aan, in de cel. Dat schrijft de politie op haar Facebookpagina.

WEEËN In het berichten vertellen de agenten hoe ze de vrouw bijstonden. De weeën bleken al om de minuut te komen. Andere agenten belden ondertussen een ambulance. 

Door de snel terugkomende weeën wilde het ambulancepersoneel een verloskundige ter plaatse hebben. Dit was, volgens de Facebookpost, niet mogelijk doordat er bij omliggende verloskundigenpraktijken drukte heerste. Daarop is de vrouw met spoed, onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de aanstaande vader werd op de hoogte gesteld, zodat deze zich ook naar het Amstelland ziekenhuis kon haasten. Aangekomen in het ziekenhuis werd binnen een half uur een kerngezonde jongen geboren.

Agenten hebben later die dag nog een bezoekje gebracht om de kersverse ouders te feliciteren en een cadeau te overhandigen.

"Zal er een nieuwe collega geboren zijn?", vragen de agenten zich nog af onder hun verhaal.

Onder het Facebookbericht krijgen de agenten veel leuke reacties. Zie het bericht hieronder, of klik hier.