• Pixabay

God in de supermarkt

UITHOORN De afgelopen eeuw is de wereldbevolking enorm toegenomen tot de huidige 7.3 miljard. Bovendien is de welvaart voor veel mensen gestegen. De huidige intensieve manier van voedsel produceren is niet alleen een succesverhaal over steeds meer en beter voedsel produceren. Er zijn gevolgen voor mens, dier, producent en milieu en de afgelopen decennia zijn steeds meer problemen ontstaan, dat zorgt voor een maatschappelijk debat.

Met dit gegeven loop je door de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de 'gewone' boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.
De workshop 'God in de supermarkt' verkent deze keuzes, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en gaat een serieuze maar niet te zware dialoog aan. We gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites.
Alfred Slomp zal deze workshop verzorgen. Hij is al vanaf zijn studententijd geraakt door het onrecht en de pijn van medemens, natuur en dier en wil hier iets aan doen. Hij meent dat wij in de supermarkt op een praktische wijze een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Hij is uiteraard op geen enkele wijze verbonden aan enige organisatie of supermarkt.
De workshop vindt plaats in De Schutse, De Mérodelaan 1 in Uithoorn, op donderdag 28 november om 19.45 uur, om 19.30 de koffie klaar, de toegang is gratis.