• Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto

Kerstboom Wens Actie opnieuw groot succes

UITHOORN De winkeliersvereniging van het oude dorp, 'Uit in Uithoorn aan de Amstel', hield in december voor het tweede jaar de Kerstboom Wens Actie. Tientallen mensen hebben hun kerstwens in de grootste, verlichte kerstboom in Uithoorn gehangen in de hoop dat deze in vervulling zou gaan. Ook nu was het voor de winkeliersvereniging best een uitdaging om een selectie te
maken van de wensen die vervuld zouden worden. Uiteindelijk kwamen zaterdag 28 december van zeventien mensen de wensen uit. Dit dankzij de medewerking van Sylvia Zethoven van Buurtbeheer Uithoorn Centrum, de Gemeente Uithoorn 200 jaar, Stichting Promotie Uithoorn & De Kwakel en veel lokale ondernemers. De restaurants Het Spoorhuis, Geniet, Sjiek, Het Rechthuis, IJssalon en lunchcafé Esplanade en Eetcafé de Herbergh 1883 hebben allen een tegoedbon voor een diner of high tea aangeboden en daarmee veel mensen blij gemaakt.

Een dag varen met een sloep van Aemstelboating moet Nadine, Michel en Juna alle ziekenhuisbeslommeringen doen vergeten. Valerie en Feline kunnen met vriendjes en vriendinnetjes lekker een dag zwemmen in het Veenweidebad en Bianca, een ambulant begeleidster, mocht voor haar cliënte Yvon een airfryer van Expert Hassing in ontvangst nemen, waarmee zij makkelijker maaltijden kan voorbereiden. De familie van Joey van den Heuvel kan dankzij zijn wens een kwartaal gratis sporten bij Plux; een mooi begin van 2020.
Dierenspeciaalzaak van Tol heeft een honden-voedsel-pakket ter beschikking gesteld om een hondenbezitter blij te maken. Beauty Devine Denise heeft een wens in vervulling gebracht door een gratis behandeling aan te bieden aan iemand die wel een verwennerij kan gebruiken. Schildersbedrijf De Schans gaat een woonkamer in de verf zetten voor iemand die daartoe niet meer in staat is.
Duoplant heeft meerdere mensen gelukkig gemaakt zoals Sylvia Pepping en haar twee medebewoonsters van woonvoorziening Kloosterhof (Ons Tweede Thuis). Sylvia had namelijk als wens dat Kloosterhof een mooie, verlichte kerstboom krijgt, "omdat het nu zo'n saaie boel is aan het Zijdelveld", aldus Sylvia. Ze was tot tranen geroerd toen zij hoorde dat Duoplant deze wens in december 2020 in vervulling zal brengen.

Ria Tammer van Radio Rick was aanwezig voor een live radioverslag van de prijsuitreiking. Ook zij hoorde verrast dat haar wens in vervulling zou gaan. Zij ontving een tegoedbon van Multimate, zodat zij haar kapotte tuinhek kan repareren. Bovendien werd Ria door Sylvia Zethoven in het zonnetje gezet vanwege haar tomeloze inzet voor Uithoorn & De Kwakel.

De bijeenkomst bij de Kerstwensboom werd opgeluisterd door The X-Mas Vocals, een a capella kerstkoor van acht zangers dat, prachtig uitgedost in de kledingstijl van Charles Dickens, vierstemmig sfeervolle Engelse Christmas Carols ten gehore bracht. Restaurant Geniet aan de Amstel en Prosciutto di Amsterdam zorgden voor warme chocomelk, glühwein en tapas.

De organisatie was verheugd met de komst van burgemeester Pieter Heiliegers en zijn vrouw, de wethouders Hans Bouma en Ria Zijlstra en fractievoorzitter Ans Gierman van DUS!. Ook Hans van Lieshout, de dorpsmanager van Uithoorn was aanwezig. De winkeliersvereniging kijkt terug op een zeer geslaagde Kerstboom Wens Actie en kijkt nu al uit naar de Kerstwensboom van 2020, een initiatief dat inwoners en ondernemers uit Uithoorn en De Kwakel verbindt, wensen in vervulling brengt en mensen blij maakt.