• Pixabay

Nationale Snertdag Uithoorn bij Sjiek aan de Amstel

UITHOORN 'Maak van je snertdag een feestdag!' Helaas is de feestmaand december voor te veel mensen geen vrolijke periode om naar uit te kijken. Om hier wat aan te doen is de Nationale Snertdag in het leven geroepen. Zondag 8 december worden mensen door heel Nederland met elkaar verbonden. Ook in Uithoorn vindt dit evenement plaats bij Sjiek aan de Amstel.

Tijdens de donkere wintermaanden met slecht weer is er weinig te doen. De kinderen hebben het druk en het normale leven ligt vrijwel stil, met name op zondag. December zou voor iedereen een feestmaand moeten zijn maar veel mensen kijken totaal niet uit naar de feestdagen. In Nederland zijn ongeveer 1 miljoen 55-plussers eenzaam. Dit betekent dat één op de vier 55-plussers een eenzame decembermaand tegemoet gaat.


Dit kan en moet anders dacht organisator Klup: "Door het hele land maken wij met elkaar van een snertdag een feestdag waarbij snert het verbindende middel is. Heel simpel maar toch effectief en gezellig! Na een succesvolle eerste en tweede editie keert de Nationale Snertdag terug op de tweede zondag van december. We verwachten dit jaar zo'n 750 snert-eters op 36 horeca locaties door heel Nederland." In Uithoorn kan zondag 8 december om 16.00 uur snert gegeten worden bij Sjiek aan de Amstel. Een kop huisgemaakte soep kost 5 euro. Iedereen is welkom. Ook wie geen snert lust. Het draait om de gezelligheid en ontmoeting.

        

De Nationale Snertdag is bedacht en georganiseerd door sociaal platform Klup (www.kluppen.nl) in samenwerking met enthousiaste 50-plussers en lokale horecaondernemers in Nederland. Meer informatie over de Nationale Snertdag op www.nationalesnertdag.nl. Op een aantal locaties kan nog worden ingeschreven.