• Eigen foto

Vijfhonderdste rit voor ANWB Automaatje in Uithoorn

UITHOORN Een bijzondere rit voor mevrouw Van der Wal en Henk van Ramshorst. Zij reden namelijk deze maand de vijfhonderdste rit van het project ANWB Automaatje in Uithoorn. Hierbij brengen vrijwillige chauffeurs minder mobiele inwoners van Uithoorn en De Kwakel tegen een kleine vergoeding naar nuttige, maar vooral ook gezellige uitjes.

Automaatje begon in januari van dit jaar. Het bleek een succesvol initiatief, het aantal ritten groeit met de week. Mevrouw Van der Wal is ook heel tevreden over de diensten van Automaatje. "Zonder Automaatje kwam ik nergens, ik ben heel blij dat Automaatje in Uithoorn is."

DANKBAAR Van Ramshorst is vrijwillige chauffeur en doet juist dit vrijwilligerswerk omdat hij graag auto rijdt. "Wat het extra leuk maakt, is dat de mensen zo blij en dankbaar zijn dat Automaatje bestaat." Hiervoor heeft Van Ramshorst 44 jaar in de archeologie gewerkt bij de Universiteit van Amsterdam.

Wie ook gebruik wil maken van Automaatje of vrijwilliger wil worden, kan zich aanmelden of informatie krijgen via 0297-303103 of automaatje@uithoornvoorelkaar.nu.