• Archieffoto van een waarschuwingsbord. Dit bord staat niet bij de sloten.

    Archief BDUmedia

Waarschuwing voor botulisme in sloten Thamerweg

UITHOORN Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland waarschuwt hondeneigenaren voor botulisme in de sloten rondom de Thamerweg in Uithoorn. "Laat uw hond niet drinken uit de sloten en laat ze niet zwemmen", schrijft de dierenambulance op haar Facebookpagina. 

Ook vragen ze mensen die verzwakte vogels zien, die bijvoorbeeld niet meer kunnen lopen of zwemmen en hun vleugels wijd houden, om zo snel mogelijk contact op te nemen met de dierenambulance. "Op deze manier krijgen de vogels nog de kans om de ziekte te overleven."

SYMPTOMEN Honden die ziek zijn door botulisme zijn te herkennen aan symptomen als overgeven en diarree, stijf lopen, verlamming en moeite met ademen. Als een hond deze klachten vertoont, is het advies om direct een dierenarts te raadplegen. 

Voor dode watervogels kan er contact opgenomen worden met de gemeente, zij verwijderen de dode dieren zodat het botulisme zich minder snel verspreid. De gemeente is te bereiken via (0297) 513 111. De dierenambulance is voor de zieke vogels te bereiken op 0653315557.