• Pixabay

Mad Science in voorjaarsvakantie in teken van leven in ruimte

UITHOORN Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen in de voorjaarsvakantie op dinsdag 27 februari van 10.00 tot 11.00 uur meedoen aan 'Mad Science' in Bibliotheek Uithoorn Deze workshop staat in het teken van Leven in de ruimte.

Deelnemers kunnen ontdekken hoe het leven van een astronaut in de ruimte eruit ziet en zelf ervaren hoe dat is. Aan bod komen de omstandigheden in de ruimte waartegen ruimtereizigers beschermd worden door het dragen van een ruimtepak. De deelnemers kunnen zelf ondervinden hoe moeilijk het is om binnen korte tijd een technische klus in je ruimtestation te klaren terwijl je dikke handschoenen draagt. Deelname kost 6 euro voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen 12 euro.

In bibliotheek Stadsplein in Amstelveen vindt op maandagochtend 26 februari een Mad Science-editie plaats die in het teken staat van 'Ijzige avonturen' en op woensdagmorgen 28 is er een Mad Science-workshop in bibliotheek Westwijk in Amstelveen over chemische reacties.

Bibliotheek Uithoors is gevestigd aan Dorpsstraat 43. Aanmelden voor Mad Science kan via www.debibliotheekamstelland.nl/