Marco Lesmeisters beklimt Kilimanjaro voor War Child

UITHOORN Voor Marco Lesmeister uit Uithoorn wacht een zware klim naar de top van de Kilimanjaro op 5.895 meter. Marco Lesmeister (53) is dinsdag 23 januari naar Afrika vertrokkemn om zoveel mogelijk geld op te halen voor oorlogskinderen. Hij financiert zijn reis zelf en haalt via sponsors geld op voor verschillende projecten van War Child.

De expeditie duurt zeven dagen en staat onder leiding van een Nederlandstalige expeditieleider, aangevuld met lokale dragers en gidsen. Ruim 90 procent van de opbrengst gaat rechtstreeks naar projecten om oorlogskinderen te helpen. War Child biedt momenteel in veertien landen honderdduizenden oorlogskinderen een combinatie van psychosociale hulp, onderwijs en bescherming.

War Child begeleidt de deelnemers bij zowel de fysieke voorbereiding als bij het ophalen van sponsorgeld intensief. Voor de in totaal 70 deelnemers is de Kili-Challenge al een tijd geleden begonnen tijdens een trainingsweekend in de Ardennen. De doelstelling om 300.000 bij elkaar te brengen, komt steeds dichterbij. De teller van het opgehaalde bedrag staat inmiddels op 90 procent. De deelnemers hopen dat nog veel mensen hun actie zullen steunen de komende dagen.

De klim van Marco is te volgen via een satellietverbinding op www.warchild.nl/kili.