• Het huidige pand van De Scheg gaat tegen de vlakte.

    Archief
  • 't Buurnest komt in de nieuwe Scheg, het huidige pand verdwijnt.

    Archief

Meepraten over invulling nieuwe Scheg en 't Buurtnest

UITHOORN De gemeente Uithoorn gaat een nieuwe sporthal De Scheg bouwen. De sporthal in de Arthur van Schendellaan heeft zijn beste tijd gehad en daarom besloot de raad eind 2017 al om een nieuw sportcomplex te gaan bouwen, waar ook de organisaties uit 't Buurtnest een plekje krijgen. En het mooie is: inwoners mogen meepraten over hoe dit er allemaal uit moet gaan zien. 

Dinsdag 22 januari is iedereen die ideeën heeft over de nieuwe Scheg welkom tijdens een inloopbijeenkomst in de bestaande sporthal. Tussen 17.00 en 20.00 uur kunnen belangstellenden vrij inlopen. Er kan tijdens de bijeenkomst onder meer gestemd worden over de sfeer van het nieuwe gebouw, mensen kunnen wensen indienen voor de invulling van het buurtcentrum en ideeën achterlaten voor de ruimte rond het nieuwe gebouw.

SFEREN De nieuwbouw van De Scheg en 't Buurtnest komt op de plek van de huidige sporthal. Hoe het gebouw er uit komt te zien, is nog niet bekend, maar bewoners mogen hierover meedenken. Op de website van de gemeente zijn drie verschillende zogenaamde sferen te vinden: traditioneel, modern en natuurlijk & groen. Tijdens de inloopbijeenkomst de 22ste kunnen bezoekers hun stem achterlaten op een van deze drie opties.

Daarnaast is er dus de mogelijkheid mee te denken over de invulling van 't Buurtnest. Daar moeten allerlei maatschappelijke organisaties een plekje krijgen, en de gemeente vindt het belangrijk dat buurtbewoners een stem krijgen in wat er allemaal gaat gebeuren. Als laatste wil de gemeente bewoners mee laten praten over de invulling van de ruimte rond het nieuwe gebouw. Er moet daar ruimte komen voor groen en om te spelen, maar ook voldoende parkeerplaatsen. Uitgangspunt van de gemeente is zoveel mogelijk bomen te laten staan.

Meer informatie over de nieuwbouw van De Scheg is te vinden op de website uithoorndenktmee.nl.