• Stef Veerhuis en Cor Floor nemen afscheid van Buurthuis Ponderosa

    Naomi Heidinga

Cor Floor en Stef Veerhuis nemen afscheid: 'Schitterende tijd gehad'

UITHOORN Zaterdagmiddag werden Cor Floor en Stef Veerhuis in de bloemetjes gezet door bezoekers van buurthuis Ponderosa van vroeger en nu. Veel belangstellenden kwamen hen de hand schudden op de afscheidsreceptie. Er waren hartelijke knuffels en er werden mooie herinneringen opgehaald.

Na bijna vijftig jaar namen de twee vroegere buren afscheid van het buurthuis. "Ik heb een schitterende tijd gehad", vertelt de 80-jarige Cor Floor. Ze denkt daarbij met plezier terug aan de zeskamp voor de NCRV, de kinderkermis en de Polenactie. Hier kreeg Cor veel respect voor. "Ze kon goed schooien", complimenteert een aanwezige dame. Vrachtwagens vol kleding, bedden en medicijnen gingen naar de arme mensen in Polen. "We zijn altijd bezig geweest, vooral voor de leefbaarheid van de buurt."

TOEZICHTHUISJE Stef Veerhuis weet nog hoe het allemaal begon in het toezichthuisje van de speeltuinbeheerder. "We hadden vier tafels staan waar vier mensen aan zaten te kaarten. Als er een naar het toilet moest, moesten we allemaal op staan." Gelukkig kwam er een stenen gebouw, dat nu eigendom is van de stichting Buurthuis Ponderosa. Oud-wethouder Harry Groen die in 1982 de laatste steen legde, kwam zaterdag ook langs om gedag te zeggen. "Omdat we iets meer wilden verkopen dan frisdrank heb ik mijn horecapapieren gehaald", vertelt Stef die vooral achter de schermen heel actief was. "Cor was van de initiatieven, maar als ze haar hand op mijn schouder legde, dan wist ik het al."

NIEUW BESTUUR Cor Floor woont al 22 jaar in Schoorl en reisde elke keer naar Uithoorn. "Mijn man vindt het niet fijn dat ik nog heen en weer rijd." Dus vindt ze het dat het tijd geworden is, dat ze het roer aan anderen overgeeft. Paula Nicolai, de nieuwe voorzitter van het bestuur vindt dat geen makkelijke opgave. "We hebben veel te danken aan de vorige voorzitter." Paula is al 38 jaar vrijwilliger bij het buurthuis. Nadat penningmeester Harry Egbers overleed, heeft zij met Cor Floor en Jan Zeldenthuis het bestuur gevormd. Inmiddels is er een nieuwe penningmeester aangesteld en is het bestuur weer compleet. "We zijn allemaal vrijwilligers en gaan onze schouders eronder zetten om Ponderosa op de kaart te zetten."

PROGRAMMA Doordeweeks is er een dames- en herenbiljartclub. Er is gym voor ouderen en yoga. Mensen kunnen komen klaverjassen. Op dinsdag wordt er gezamenlijk schoongemaakt en 's avonds wordt de ruimte vaak verhuurd voor vergaderingen. Op zaterdag en zondag is het buurthuis gesloten. Het gebouw aan de Plesmanlaan kan gehuurd worden, maar inclusief een vrijwilliger die de bardienst draait. "We staan open voor de buurt, dus als iemand iets wil organiseren kijken wij of het in te passen is", vult Jan Zeldenthuis aan. "We trachten nieuwe activiteiten te organiseren. Zo staat op 6 maart viertalklaverjassen gepland en als dat een succes is, doen we het in oktober nogmaals." Informatie is te vinden op de vernieuwde website www.buurthuisponderosa.nl.

Conny Vos