• Danley krijgt als afsluiting een brandweerdiploma.

    Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto

Opkikkerdag voor Danley (8)

UITHOORN Stichting Opkikker verraste Danley van 8 jaar vrijdag 8 november met een opkikkerdag. Hij mocht samen met zijn ouders en broertje een dagje uit.

Danley heeft een langdurige ziekte en heeft daarom met zijn 8 jaar al veel meegemaakt. Dit heeft impact op zijn leven, maar ook op dat van zijn broer (Damian) en hun ouders.

Daarom neemt Stichting Opkikker ze mee naar een wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt: de unieke opkikkerwereld. Het werd een dag die ze niet snel meer zullen vergeten.
Na een vrolijk onthaal ging het gezin op pad. Zij ontmoetten mensen van defensie die hen van alles uitlegden over de voertuigen die erbij horen. En na alle informatie mochten ze zelfs in een voertuig een rondje rijden.

BRANDWEER Later op de dag mochten ze ook nog de brandweer helpen. Danley en zijn broer Damian (12) kregen een eigen brandweertenue aan en wisten samen met een brandweerman een echt vuur te blussen. Ook redden ze de pinguïn uit de boom. Vervolgens was het tijd voor een potje lasergamen in een pikdonkere opblaashal. Maar daarmee was de Opkikkerdag nog niet ten einde want het hele gezin deed daarna mee aan fotoshoot. Iedereen werd met een brede glimlach op de foto gezet. Tot slot werd een bezoekje gebracht aan de roofvogels. Iedereen die durfde een echte roofvogel op zijn of haar arm te nemen, mocht zich daarvoor melden. De dag vol actie en avontuur wordt tenslotte afgesloten met een diner. En terwijl ze lekker van het eten genoten werd er een prachtige lichtshow vertoond. 's Avonds volgde het afscheid. Terwijl de auto wegreed werd het hele gezin uitgezwaaid door iedereen die die dag mee had geholpen.

OPKIKKER Als een kind ziek is, kan een gezin alle kracht gebruiken, kracht die er soms simpelweg niet (meer) is. Precies waar Stichting Opkikker bij helpt. Met een keten van kracht zetten zij zich elke dag vol overgave in om deze gezinnen, op de momenten dat het er echt toe doet, te ontzorgen en de energie te geven om door te gaan. Met vrijwilligers en enthousiastelingen, met donateurs en sponsors, wordt geholpen om gezinnen met een ziek kind een positieve boost te geven.