• Modehuis Blok

Modehuis Blok viert 80-jarig bestaan met leeftijdgenoten

UITHOORN Modehuis Blok bestaat 80 jaar. Om deze bijzondere verjaardag vieren nodigde het modehuis 80-jarige klanten uit voor een brunch. Op zondag schoven 26 klanten aan tafel in Amsterdam-Buitenveldert. Op maandag werden 48 gasten verwend in Uithoorn. Bij binnenkomst werden gasten welkom geheten met een glaasje champagne.

De brunch vond plaats in een unieke setting: omringd door de collectie, aan prachtig gedecoreerde tafels, werden de mooiste gesprekken gevoerd over de kracht van 80 jaar worden. Anne Marije Sparnaaij memoreerde hoe haar oma, Anna Blok, op haar 23ste met een winkel begon in de Dorpsstraat in Uithoorn. Aan de tafels werd druk geknikt: "Met mijn ouders kwam ik daar al. " Yvonne Röling, dochter van Anna Blok, sprak haar dankbaarheid uit omdat ze de kans heeft gehad om zulke duurzame relaties aan te gaan."Onze 80-jarige klanten hebben ons beloond met hun aanwezigheid en hun ongelooflijke, vaak ontroerende verhalen". Uit volle borst werd meegezongen met het "Lang zullen we leven". Een harpiste zorgde voor muzikale begeleiding.

Diverse gasten gingen in op de vraag wat het voor hen betekent om 80 jaar te zijn. Mevrouw van der Zwaard - Molhuysen uit Rijsenhout: 'Die leeftijd zegt me niks. Mijn zus is 16 maanden ouder en daarom ben ik al aan 80 gewend.' Mevrouw Rossenberg-Smit uit Uithoorn: 'Ik voel me veel jonger dan 80 jaar.' 'En ik ken er heel veel die net zo fit zijn als ik.' En Greet Peters uit Amsterdam: 'Ik heb geen idee hoe het is om 80 jaar te zijn. Ik moet er nog aan wennen dat iemand voor me op staat in de tram. Blijkbaar ben ik toch wel oud'.
 

Voor modehuis Blok betekent 80 jaar zijn: 'Gedurende de vele jaren blijken de vele uitdagingen prachtige kansen te zijn geweest, die we volop hebben benut. 'Dat we al 80 jaar vanuit oprechte interesse ons met de klanten hebben mogen verbinden en hen comfortabel en modieus kleden.'


Na quiches, broodjes en taartjes werden de gasten ook getrakteerd op een prachtig cadeau. Voor alle klanten die dit najaar Modehuis Blok bezoeken ligt dit cadeau ook klaar.