• Henk Butinkbutink@wxs.nl
  • Eigen foto

Amicitia zingt 'Ein deutsches Requiem'

UITHOORN C.o.v Amicitia zingt vrijdag 22 november 'Ein deutsches Requiem' van Johannes Brahms in de Schutse, Mérodelaan 1 te Uithoorn. Het concert begint om 20.15 uur.
Het Requiem wordt uitgevoerd in de Londense versie. De oorspronkelijk versie was voor een groot orkest geschreven, maar op verzoek schreef Brahms een versie uitsluitend voor piano vierhandig. De première was in 1871 in Londen en het stuk wordt vanaf die tijd de 'Londense versie' genoemd.
Eric Jan Joosse en Olga Malkina zijn de piano-solisten. Eric Jan Joosse is de vaste repetitor van Amicitia, cantor-organist van de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel en dirigent van drie koren. Olga Malkina is concertpianiste en organiste. Zij heeft een indrukwekkende staat van dienst in binnen- en buitenland en speelde onder andere als soliste in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Sopraan Titia van Heyst is een veelgevraagde soliste ook buiten de
landsgrenzen. Zij excelleert in grote oratoriumwerken, zoals de Matthäus Passion. Bariton Berend Eijkhout heeft een uitgebreid concertrepertoire, variërend van opera tot oratoriumwerken, zowel in Nederland als daarbuiten. Het geheel staat onder leiding van dirigent Toon de Graaf, naast vaste dirigent van Amicitia, ook dirigent van c.o.v. Gorkum en c.o.v. Excelsior te Huizen.

De toegangsprijs inclusief consumptie en informatieboekje bedraagt 17 euro, voor jongeren tot en met 17 jaar
7,50 euro. Kaarten zijn te bestellen via de website: www.amicitia-uithoorn.nl, in Uithoorn verkrijgbaar bij Bruna-Amstelplein en The Read Shop-Zijdelwaardplein, aan de zaal vanaf 19.30 uur en via de koorleden. Bel voor informatie met 06-48983313 of 0297-566377.
'Ein deutsches Requiem' is een van de grote meesterwerken van Brahms, bedoeld als troost voor degene die achterblijven.