• Eigen foto

Corde Vocali zingt 'Het mysterie van kerst'

UITHOORN Na hun succesvolle kerstconcert van december 2017 in de Thamerkerk keren de zangers van Corde Vocali terug in Uithoorn met een nieuw programma rondom kerst met titel 'Het mysterie van kerst'. Zondag 15 december om 14.30 uur begint het kerstconcert van het koor in de Schutse, De Mérodelaan 1.

Werken van onder andere Byrd, Praetorius en Gjeilo passeren de revue. Na de pauze klinken kerstliederen uit alle windstreken. Dit kerstconcert wordt afgesloten met enkele bekende Christmas Carols, waarbij meezingen door het publiek op prijs gesteld wordt.

Al elf jaar lang bestaat dit vocaal ensemble uit dertien enthousiaste zangers met geoefende stemmen en ruime ervaring in de zang. Het ensemble zingt bij voorkeur, maar niet altijd, a capella en muziek uit alle tijden. Het koor kiest er bewust voor om te musiceren met wisselende dirigenten, op projectbasis. Voor het kerstconcert 2019 hebben zij samenwerking gezocht met dirigent Eric Jan Joosse. Verder werkt aan het programma mee de bekende Nederlandse cellist Joachim Eijlander.

Kaarten à 15 euro zijn online te bestellen via scau.nl en ook te koop bij de boekhandels The Read Shop Express (winkelcentrum Zijdelwaard) en Bruna (winkelcentrum Amstelplein). De resterende kaarten worden een half uur voor begin van de voorstelling aan de zaal verkocht. Jongeren onder 16 jaar betalen 7,50 euro.