• Eva van Grinsven

    Eigen foto
  • Pianiste Helena Basilova

    Isabel Hayn
  • Francine Vis

    Reinhard Wilting

'Frauen, Liebe und Leben': van moeder tot femme-fatale

UITHOORN In De Schutse, De Merodelaan 1 in Uithoorn, wordt zondag 13 oktober om 14.30 uur een fascinerend liederenrecital gehouden. Drie vrouwen, Francine Vis (mezzo-sopraan), Eva van Grinsven (saxofoon) en Helena Basilova (piano) voeren bekende en onbekende liederen uit waarin vrouwen centraal staan. De titel van dit bijzondere programma luidt: ‘Frauen, Liebe und Leben’. Het gaat over het leven en de liefde met de vrouw in de hoofdrol: van liefhebbende moeder tot trouwe echtgenote, inspirerende muze, verleidelijke minnares en femme-fatale.

Naast twee bekende, intieme liederen van Johannes Brahms en de liederencyclus ‘Frauenliebe und – leben’ van Robert Schumann klinken er ook onbekendere liederen van Joaquin Nin (Het lied van de wachter), Frank Bridge en Paul Graener. Als uitsmijter zijn er drie bekende aria’s uit de opera ‘Carmen’ van Georges Bizet te horen: Seguidilla, Habanera en Chanson Bohème over hartstochtelijke liefde.

MEET AND GREET Pianiste Helena Basilova is een oud-leerling van het Alkwin College en opgegroeid in Wilnis. Ze vindt het heerlijk om terug te keren naar haar ‘roots’. Ter gelegenheid hiervan stelt de SCAU gratis vijftig kaarten beschikbaar voor leerlingen van het Alkwin College. Saxofoniste Eva van Grinsven is onder meer bekend als lid van het Berlage Saxophone Quartet. Mezzosopraan Francine Vis is niet zo bekend in Nederland, maar des te meer in Denemarken, waar zij ‘wereldberoemd’ is: zij zingt bij de Koninklijke Deense Opera. Na afloop van het concert zal er een ‘meet and greet’ zijn met de artiesten.

KAARTVERKOOP Tijdens het concert zullen de liedteksten beschikbaar zijn op een inlegvel bij het programmaboekje, bovendien zullen de musici zelf het programma toelichten. Alle informatie over de uitvoerenden en over het programma is te vinden op de website van de SCAU: www.scau.nl

Daar zijn ook online losse kaarten en abonnementen te bestellen. Ongeveer een week voor de voorstelling begint de verkoop van losse kaarten à 15 euro bij de boekhandels The Read Shop Express (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein). Jongeren tot en met 16 jaar betalen 7,50 euro. De deuren van de zaal gaan zondag 13 oktober om 14.00 uur open.