• Jurjen Donkers
  • Lex Putman
  • Eigen foto

Jazz aan de Amstel met Ronald Douglas en Paul Poulissen

UITHOORN Jazz-zanger Ronald Douglas en trompettist/pianist/zanger Paul Poulissen zijn zondag 23 februari van 15.30 tot 18.00 uur te gast bij Jazz aan de Amstel. Tijdens deze muzikale middag bij Siek aan de Amstel aan het Marktplein, kan het publiek genieten van een bijzondere mix van jazz, easy listening, soul en popmuziek. Onder leiding van singer/songwriter en presentatrice Shyla Zoet kan geluisterd worden naar bekende Jazz standards, eigen songs en nieuwe versies van bekende liedjes.

Muziek werd de geboren Hagenees Ronald Douglas met de paplepel ingegoten. Hij speelde klarinet en tenorsax, maar pas op latere leeftijd besloot hij te gaan zingen en te studeren aan het conservatorium. Inmiddels is hij vele cd's en optredens op verschillende festivals, waaronder het North Sea Jazz festival, verder. Ook trad hij met Metropool Orkest de Skymasters op en stond in het concertgebouw samen met Greetje Kauffeld en Ack van Rooyen. Hij won als eerste Europeaan een Jazz Vocal competitie. Hij geeft les op het conservatorium in Zwolle en Amsterdam.

Paul Poulissen is een ras entertainer, een muzikale duizendpoot die zingt, maar ook trompet en piano speelt. Hij schreef diverse tv-tunes voor onder andere Service Salon van de Avro en Hier en Nu. Daarnaast was hij ook dirigent van Avro's Kinderkoor, 10 jaar klankregisseur bij de NPS en presentator van een radioprogramma.

Gastvrouw, presentatrice en zangeres Shyla Zoet werkte met vele nationale en internationale artiesten samen. Onder haar eigen naam bracht zij het album 'Come Listen to me' uit en onder de naam Sweet & Co, de EP 'Listen 2 me'. Aan de EP werkten onder andere Amerikaanse toetsenist David Garfield en saxofonist Eric Marienthal mee. Zij schreef en produceerde dit album samen met Joos van Leeuwen.

Tot en met maart nodigt Shyla elke vierde zondag van de maand verschillende artiesten uit binnen- en buitenland uit, om met haar te musiceren.

Jazz aan de Amstel is een initiatief van Shyla Zoet en Sjiek aan de Amstel. Kijk voor meer informatie en een sfeerimpressie op de website van Jazz aan de Amstel: www.jazzaandeamstel.nl


Entree 5 euro. Zaal opent om 15.15 uur.

Kaarten zijn alleen verkrijgbaar bij binnenkomst. Het is dit seizoen niet meer mogelijk om online te reserveren of tickets te kopen.