• Loet van der Lee.

  PR
 • Shyla Zoet.

  PR
 • Pip Alblas.

  PR
 • Marvin Timothy.

  PR

Kerst bij Jazz aan de Amstel

UITHOORN Marvin Timothy, Pip Alblas en Loet van der Lee zijn zondag 22 december speciaal te gast tijdens de kersteditie van Jazz aan de Amstel. Onder leiding van singer/songwriter en presentatrice Shyla Zoet krijgt het publiek bekende kerstsongs, aangevuld met een bijzondere mix van jazz, soul en andere muziekstijlen te horen.

Ook deze keer zal het publiek niet teleurgesteld worden, door de lenige stem van soulzanger Marvin Timothy. Hij zong in 2013 bij de Voice of Holland bij het team van Marco Borsato en kwam tot de derde liveshow. Daarnaast geeft hij les bij de Babette Labeij Music Academy in Amsterdam en treedt op met zijn live band 'Fools for Soul'. Marvin heeft in de prestigieuze Abbey Road Studio in London de EP 'The Road to Abbey' met eigen liedjes opgenomen.

PIP ALBLAS Pip Alblas is een singer-songwriter. Ze zong al voor ze kon praten en speelt daarbij ook al een aantal jaartjes gitaar. Het gitaar spelen ging al snel gepaard met liedjes schrijven. Haar grote voorbeelden zijn Ed Sheeran en Taylor Swift. In het najaar van 2014 deed Pip auditie bij The Voice of Holland. Met haar auditienummer 'Hurricane' belandde ze in Team Ilse. Ze bracht in mei 2015 haar eerste single 'Something on the side' uit. In november 2015 kwam haar debuut EP 'Just the Intro' uit en in 2017 de EP 'Chapter One' met de single 'Impossible'. Vorig jaar bracht zij 'Our Little Secret' uit en zondag kunnen aanwezigen luisteren naar 'I Think I Don't' van haar nieuw album.

LOET VAN DER LEE Loet van der Lee is trompettist, bandleider, componist en organisator en studeerde in 1993 af aan het Conservatorium te Hilversum. Hij kreeg hier les van onder andere Ack van Rooyen, Cees Smal en Ruud Breuls. In de VS studeerde hij met Brian Lynch en Bobby Shew en kreeg lessen van Joe Magnarelly, Wynton Marsalis, Jim Rotondi en Gary Grant. Na zijn studie heeft Loet zich snel ontwikkeld tot een zeer veelzijdig musicus en hij raakte geïnteresseerd in verschillende muziekstijlen waaronder jazz, salsa, pop, bigband, blues en funk. Loet is leider van zijn eigen bands (Holland Bigband, Loet van der Lee Quartet, Descarga Amsterdam) en geeft al ruim acht jaren leiding aan de Fellows Bigband.

SHYLA ZOET Gastvrouw, presentatrice en zangeres Shyla Zoet, onder andere te horen in commercials op radio en televisie, werkte reeds met vele nationale en internationale artiesten samen. Onder haar eigen naam bracht zij het album 'Come Listen to me' uit en onder de naam Sweet & Co, de EP 'Listen 2 me'. Aan de EP werkte onder andere Amerikaanse toetsenist David Garfield en saxofonist Eric Marienthal mee. Zij schreef en produceerde dit album samen met Joos van Leeuwen. Van Leeuwen zal ook dit seizoen weer een aantal keren te beluisteren zijn op de piano en is daarnaast bekend als producer en toetsenist van vele artiesten en tv programma's, zoals Het Mooiste Liedje van Nederland, It Takes Two, Dancing on Ice, The Passion en vele andere.

Tijdens het achtste seizoen van Jazz aan de Amstel, nodigt Shyla vanaf november tot en met maart elke vierde zondag van de maand verschillende artiesten uit binnen- en buitenland uit, om met haar te musiceren. 

Jazz aan de Amstel is een initiatief van Shyla Zoet en Sjiek aan de Amstel. Door de variatie van artiesten, muziekkeuze en prettige sfeer is het elke keer weer verrassend en zeer toegankelijk voor een breed publiek. De entree komt geheel ten goede van de muziek.

Neem ook eens een kijkje op de kersverse website van Jazz aan de Amstel. Hier is nog meer informatie te vinden over dit seizoen en hier kunnen kaarten besteld worden. jazzaandeamstel.nl.

Locatie: Sjiek aan de Amstel, Marktplein 11 Uithoorn tussen 15.30-18.00 uur. Entree 5 euro. Zaal open om 15.00 uur.