• Theus van Kleffens
  • Eigen foto

Vogelexcursie IVN naar Huizerpier en Wolfskamer

UITHOORN IVN De Ronde Venen & Uithoorn houdt zaterdag 1 februari een vogelexcursie naar de Huizerpier en de Wolfskamer. Er wordt verzameld op de parkeerplaats bij de Nieuwe Begraafplaats aan de Ir. Enschedeweg in Wilnis. Het vertrek is om 8.30 uur per auto, meerijden is mogelijk.
Tijdens de excursie wordt de westelijke pier van het voormalige vissersdorp Huizen bezocht. Deze pier mondt uit in het Gooimeer en is onderdeel van de Randmeren. Aan de westzijde bevinden zich enkele eilandjes als een soort vooroever. Deze, met lage vegetatie begroeide eilandjes, bieden voedsel en beschutting voor de vele overwinterende vogelsoorten die 's winters op de Randmeren te vinden zijn, zoals dodaarzen, pijlstaarten, ijsvogels en regelmatig ook kleine zwanen. Aan het einde van de pier is er een vergezicht over het Gooimeer.
De excursie wordt vervolgd naar de nabijgelegen Wolfskamer. Dit stuk bos grenst, via een breed stuk rietland aan het Gooimeer. Hier zijn ook typische bossoorten te vinden, zoals goudhaantjes staartmezen en goudvinken.
Trek passende kleding aan, neem lunch voor onderweg en een verrekijker mee.
Aan de excursie zijn geen kosten verbonden. Vergoeding autokosten in overleg met de bestuurder. Naar verwachting is de terugkomst in Wilnis om circa 15.00 uur.
Aanmelden is niet nodig.
Kijk voor meer informatie op de website van IVN of bel met excursieleider Roy de Dood, 06-23559528.